Home [treninzi] BFPE KONKURS ZA DEVETU GENERACIJU POLAZNIKA GODIŠNJEG SEMINARA

BFPE KONKURS ZA DEVETU GENERACIJU POLAZNIKA GODIŠNJEG SEMINARA

118
0

student3BFPE započinje sa procesom prikupljanja aplikacija za novi, deveti, ciklus Godišenjeg seminara – našeg najznačajnijeg i najambicioznijeg programa. U pitanju je jednogodišnji ciklus seminara namenjen istaknutoj generaciji mlađih političara i njihovim kolegama iz nevladinih organizacija, medija, biznisa.

Program realizujemo uz programsku podršku Saveta Evrope, kao jedna od 16 članica Mreže škola za političke studije Saveta Evrope koje deluju u regionu Zapadnog Balkana i Zajednice Nezavisnih Država. Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da je velika većina polaznika i polaznica seminara napredovala u svojoj potonjoj političkoj i profesionalnoj karijeri. Alumnisti ovog programa su nekoliko desetina narodnih poslanika, današnji ministri, pomoćnici ministara i državni sekretari u Vladi Srbije, gradonačelnici, partijski funkcioneri, urednici medija, lideri građanskog društva.

Programom su predviđena tri nacionalna seminara, a polaznici će imati priliku da tokom oktobra 2012. godine učestvuju na Svetkskom forumu za demokratiju koji će se po prvi održati u Strazburu, a koji će u sebe inkorporirati Letnji univerzitet demokratije koji je Savet Evrop do ovog leta organizovao za učesnike iz svih 16 škola.

Seminari će biti posvećeni raznim aspektima ekonomskih i društvenih reformi u procesu evropskih integracija, iskustvima novijih zemalja članica, pitanjima bezbednosti i regionalne saradnje, ali i napretku Srbije u procesu integracije u EU.

Kandidati treba da ispune sledeće uslove:

  • da su do 40 godina starosti
  • da budu uspešni u javnom životu i napreduju u profesionalnoj karijeri
  • da su ambiciozni i spremni da stičući znanje grade svoju karijeru
  • da pokazuju interesovanje za evropske i evroatlanske integracije, kao i regionalnu saradnju
  • da imaju motivaciju za kontinuiranim učenjem
  • da su spremni da stečena znanja primene u praksi

U cilju formiranja izbalansirane grupe učesnika po svim kriterijumima, posebno ohrabrujemo žene i pripadnike/ce manjinskih naroda da se prijave. Prednost prilikom selekcije će imati kandidati koji govore engleski.

BFPE će nakon prikupljenih prijava kandidata, u procesu selekcije, izabrati polaznike ovog ciklusa seminara. Potrebno je da kandidat dostavi popunjenu prijavu, svoju biografiju i motivaciono pismo o razlozima učestvovanja u ovom programu (do 2000 karaktera) Beogradskom fondu za političku izuzetnost najkasnije do četvrtka, 3. novembra 2011. Prijave slati isključivo mejlom na office@bfpe.org sa naznakom Prijava za Godišnji seminar.

Osnovne informacije o seminaru:

  • Seminari će biti održani u drugoj polovini 2011. i tokom 2012. godine u sledećim predloženim terminima: decembar, februar, maj, oktobar.
  • Na seminarima će biti prisutno 40 učesnika.
  • Predavači na seminaru će biti istaknuti stručnjaci i javne ličnosti iz naše zemlje i inostranstva.
  • Organizator snosi troškove seminara i smeštaja, a učesnici će snositi putne troškove u zemlji.
  • Svi zainteresovani kandidati, ako budu pozvani, preuzimaju obavezu da učestvuju u radu sva četiri seminara.

Savet Evrope će polaznicima/cama koji budu učestvovali u radu sve četiri etape ovog obrazovnog programa dodeliti poseban sertifikat/diplomu.

Prijavni formular možete preuzeti ovde.