Home [ mjuzik ] Muzički festival „Sva muzika svima” 21. juna u Beogradu

Muzički festival „Sva muzika svima” 21. juna u Beogradu

47
0

mjuza34Povodom Svetskog dana muzike u Beogradu će se u ponedeljak 21. juna održati muzički festival „Sva muzika svima”, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u Medija centru. Tog dana će na binama u parku Manjež, na Topličinom vencu i Kalemegdanu nastupiti više od 40 izvođača i grupa. Organizator je Kancelarija za mlade grada Beograda, a ulazak na sve koncerte je besplatan. – Pored Beograda, slična manifestacija održaće se istovremeno i u 430 gradova Evrope i sveta. Kod nas je prvi put organizovana 1989. godine, ali iz poznatih razloga nije mogla da zaživi. Ovo je prilika da takvu vrstu koncerata obnovimo, ali i da pružimo priliku nekim novim, neafirmisanim bendovima i izvođačima da se publici predstave rame uz rame sa svojim slavnijim kolegama. „Sva muzika svima” ima i humanitarni karakter jer će nam se pridružiti naši najsiromašniji sugrađani, ali i osobe sa nekom vrstom hendikepa – rekao je Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade, dodajući da je ova manifestacija još jedan doprinos naporima da Beograd 2020. godine postane kulturna prestonica Evrope.

Na „Klasik sceni”, tačnije u parku Manjež iza Jugoslovenskog dramskog pozorišta, program počinje u 16 časova, a publika će moći da čuje neafirmisane izvođače klasične muzike, kao i horove „Čarolija”, „Kolegijum muzikum”, „Metamorfosis”.

Na „Pop-rok sceni” kod hotela „Palas” na Topličinom vencu od 16.30 predstaviće se bendovi „Svi na pod”, „Sevdah bejbi”, „Lajv PA”, „Lejla Hot”, „Frajle”, kao i Dado Topić i Ana Bebić. Kao gost iznenađenja pojaviće se jedan od naših najpoznatijih pop-rok bendova.

„Svetska džez-elektro scena” na Kalemgdanu od 16 časova ugostiće naše mlade džez muzičare i di-džejeve.

U ime organizacije „Nota iz Srca” naš poznati kompozitor Aleksandar Simić rekao je da su koncerti iz programa „Sva muzika svima” izuzetno značjani kako za stotine neafirmisanih mladih ljudi koji se bave muzikom tako i za publiku koja zbog manjka novca ili bolesti nije u mogućnosti da redovno prisustvuje značajnim kulturnim događajima.

Muzičari Ana Bebić i Branislav Radojković pozvali su Beograđane da u što većem broju dođu na koncerte i dobro se zabave.

Sve detaljanije informacije o ovim koncertima mogu se dobiti na sajtu www.kancelarijazamlade.rs