Home [ mjuzik ] „Muzika – hrana ljubavi” 16. februara u DKC

„Muzika – hrana ljubavi” 16. februara u DKC

94
0

foto5Međunarodni dan dece obolele od raka biće obeležen u Dečjem kulturnom centru Beograda u utorak, 16. februara, u 14 časova programom „Muzika – hrana ljubavi”, kome će prisustvovati deca i mladi koji se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije. Organizatori su Dečji kulturni centar i Udruženje „Uvek sa decom”.

Program koji predstavlja muziku kao hranu ljubavi jeste „Nestašni Amadeus”, koji govori o životu Volfganga Amadeusa Mocarta. Putem multimedijalnog sadržaja i interaktivnog pristupa, deca će imati priliku da upoznaju vreme u kojem je živeo čuveni kompozitor i da nauče nešto više o muzici toga vremena. „Muzika – hrana ljubavi” obuhvata serijal programa reditelja Timotija Bajforda koji na neposredan muzičko-scenski način upoznaje najmlađe korisnike sa klasičnom muzikom, kompozitorom, muzičkim instrumentom, njegovim muzičkim delom i biografijom. U ulozi Mocarta nastupiće glumac Branislav Platiša, njegove supruge Konstance Veber Ivana Teodorović, a naratora tumači Dalibor Stojanović.

Ovo je samo jedna od aktivnosti koju su pokrenuli članovi Udruženja roditelja „Uvek sa decom”, koji sa lekarima, medicinskim sestrama, vaspitačima i psiholozima odeljenja pedijatrijske onkologije Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije sprovode mnoge aktivnosti mimo medicinske terapije i tako olakšavaju roditeljima i deci suočavanje sa bolešću, boravak u bolnici i oporavak.

Izvor:Glas