Home [ knjige/tribine ] Srpska porodica u krizi – traganje za srećom / tribina

Srpska porodica u krizi – traganje za srećom / tribina

51
0

 Beogradski nedeljnik "Vreme" i fondacija "Friedrich Ebert" organizuju zajedničku tribinu pod nazivom " Srpska porodica u krizi – traganje za srećom" u sredu 25. novembra 2009. sa početkom u 14 časova. Tribina se održava u Centru za kulturnu dekontaminaciju, ulica Birčaninova 21. u Beogradu Učestvuju:

  • Ljubivoje Ršumovic – pesnik Vladan Božanić – Republički zavod za statistiku (šef sektora za siromaštvo i anketa za radnu snagu), 
  • Smiljka Tomanović- profesorka Filozofkog fakulteta ( socijologija porodice)
  • Vanja Govorko – Centar za socijalni rad

Uz loše demografske pokazatelje, porodica u Srbiji našla se usred svetske ekonomske krize.
Kako se ,,osnovna ćelija društva” suočava sa svakodnevnim problemima (ne)zaposlenosti, malih plata, stambenog problema, cene života i obrazovanja, zajedničkim životom više generacija? Kakve su perspektive?
Moderator i voditelj tribine je Aleksandar Ćirić – pomoćnik glavnog urednika nedeljnika Vreme Ovo je poslednja u seriji od pet tribina koje su "Vreme" i fondacija "Friedrich Ebert" organizovali ove godine. Već 8 godina projektom "Vreme izazova" nedeljnik "Vreme" fondacija "Friedrich Ebert" žele da pokrenu javnu diskusiju o pitanjima koja su bitna za ovaj politicki momenat.

S poštovanjem, Aleksandar Aleksić – Nedeljnik Vreme tel: 063/342-287 Ana Manojlović – fondacija Friedrich Ebert tel: 065/3283 082