Home [ mjuzik ] Dani piva u Zrenjaninu

Dani piva u Zrenjaninu

50
0

 Tradicionalna zabavno-turistička manifestacija Dani piva, biće održana po 24. put u Zrenjaninu, od 26. do 30. avgusta.
Na centralnoj bini, na Žitnom trgu, posetiocima će se predstaviti zrenjaninski bendovi, a nastupiće i Moomin&Undercover Maniacs, Partibrejkersi, norveški bend Bengalo, Orkestar Marka i Bobana Markovića, Eva Braun, Orthodox Celts, Zabranjeno pušenje, bubnjari pod vođstvom Dragoljuba Đuričića, Louis, Overdrive, Van Gogh i mnogi drugi.

Na sceni „Sima Cacin“, na Trgu republike, kao i u Panonskom dvorištu, prve večeri festivala će nastupiti Zvonko Bogdan, a tokom naredna četiri dana, nakon tradicionalnog programa Internacionalnog festivala folklora „Lala“, na istom mestu će u okviru Festivala tamburaša „Prim za primom, festival sa pivom“ nastupati renomirani tamburaški sastavi.

Na Žitnom trgu biće postavljeni štandovi pivara učesnika, na kojima će se točiti oko 20 vrsta piva.

Program za decu odvijaće se na bini u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića, gde će nastupiti Kreativni centar CEKOM i novosadska Žuta kuća.

Na istom mestu, nakon dečjeg programa nastupiće ulični svirači: Neozbiljni pesimisti, Vladimir Stanković kvintet, Screaming Brothers i Branimir i neprijatelji.

Sa ciljem očuvanja tradicije zrenjaninskih Dana piva, ovogodišnja manifestacija će se odvijati pod zaštitnim znakom zrenjaninskog glumca Radovana Lukovića koji je stvorio zaštitno lice Dana piva – Simu Cacina.

Lokacije na kojima će biti održan festival su: Žitni trg, Trg Republike, Gradska bašta i ulica Kralja Aleksandra I Karađorđevića.