Home [njuz] Izmišljaće toplu vodu

Izmišljaće toplu vodu

31
0

 Pred useljenje prvih stanara, moderna trospratnica opremljena samo nameštajem iz sportskog sela sa nedavno održane Univerzijade
Kada se narednog meseca prvi stanari usele u novi Dom učenika i studenata kod Velikog, parka imaće na čemu da se odmore, ali ne i da se okupaju toplom vodom, jer u ovom stambenom objektu još nije rešen priključak za gas.

Ako ništa drugo, moderna trospratnica koja se nalazi na atraktivnoj lokaciji nedaleko od Sportskog centra Jezero opremljena je nameštajem iz sportskog sela sa nedavno održane 25. Univerzijade u Beogradu:

– Sa Univerzijade je stiglo 150 kreveta sa kompletnom posteljinom, 450 stolica i 200 stolova. Iako je smeštajni prostor već spreman za prijem đaka i studenata, a stav resornog Ministarstva da se stanari usele početkom septembra, to ne znači da će odmah uživati u punom komforu. Priključak za gas još nije rešen. Voda za kuhinju i kupatila ide iz kotlarnice, pa za početak neće biti tople vode. Tek se očekuje oprema za kuhinju, trpezariju i kancelarije što može da odloži početak otvaranja za nekoliko dana ili nedelja – kaže Đorđe Lujinović, direktora Doma učenika „Nikola Vojvodić“.

Opredeljenje pokrajinske administracije da se objekat što pre privedene nameni, potvrđena je i odlukom Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Za opremanje Doma učenika i studenata pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja nedavno je odobrio 80 miliona dinara. Lujinović kaže da će od te sume 35 miliona biti utrošeno na opremanje restorana, kuhinje, vešeraja, ali i kupovinu kancelarijskog nameštaja i opreme za video-nadzor:

– Za najnužnije uređenje dvorišta koje podrazumeva prilazne puteve, osvetljenje i ozelenjavanje uložiće se 12 miliona dinara. Preostala 33 miliona namenjena su za izmirenje obaveza prema izvođačima zanatsko-građevinskih radova. Od mogućnosti da se stara zgrada Doma učenika i studenta „Nikola Vojvodićć“ u ulici Đure Jakšića adaptira i pretvori u hostel nije se odustalo. Preduslov za tako nešto je otvaranje nove zgrade Doma učenika i studenata – kaže Lujinović.

Korisnicima internata na raspolaganju će biti 68 soba – sedam jednokrevetnih, 40 dvokrevetnih i 21 trokrevetna. Pored trpezarije, restorana, kafe-bara, biblioteke i drugih sadržaja, učenici i studenti će u sobama na raspolaganju imati telefon, priključak za kablovsku televiziju i internet. Kako je najavljeno, posao u novom Domu učenika i studenta trebalo bi da dobije 17 ljudi.

Uloženo 205 miliona dinara

Ni najveći pesimisti nisu mogli da predvide da će se uslovi za nastavak izgradnje ovog objekta, započetog još 1989, steći tek nakon više od šesnaest godina. Zajedničkim ulaganjem sredstava iz republičkog, pokrajinskog i opštinskog budžeta, neimari su pre četiri godine prionuli na posao, pa je iz temelja, koji je do tada bio zarastao u korov i šiblje, nikla zgrada površine 3.500 kvadratnih metara. U izgradnju Doma učenika i studenata do sada je uloženo 205 miliona dinara.

Izvor: Glas javnosti