Home [konkursi] Konkurs BOLD Small Grants otvoren je od 20. marta do 20. aprila

Konkurs BOLD Small Grants otvoren je od 20. marta do 20. aprila

187
0

Da li želiš da napraviš promenu u svojoj lokalnoj zajednici?! BOLD program je tu da ti pomogne!

Iskoristite priliku da napišete projekat kojim ćete podstaći građansko angažovanje ili ekonomski razvoj u svojoj sredini. Razmislite koji je to problem kome želite da posvetite pažnju, na koji način predlažete da ga rešite i koliko vam je potrebno vreme i sredstva. Potom pratite smernice koje smo naveli u javnom formularu, napravite strukturu budžeta i predajte prijavu pre isteka roka. Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu dodeljuje bespovratna sredstva u iznosu od 5.000 do 10.000 dolara malim ili velikim idejama koje će doneti do najefektnijih i najrealističnih sredina.

Partner BOLD program je organizacija Asocijacije za kompaniju kulture ASK, koja nosi svoje projektne predloge i koja će distribuirati sredstva pobednicima konkursa. Uputstvo treba da vam pomogne da napišete sjajan projektni predlog, a mi ćemo odabrati najbolje ideje. Potom će mentor raditi sa pobednicima kako bi dodatno poboljšali projektni plan i obezbedili mu što više šanse za uspeh.

Ako niste sigurni i nemate nedoumice, mi smo tu da vam pomognemo. Pridruži nam se na dve onlajn info sesije gde ćemo objasniti sve o konkursu. Pripremite pitanja i budite BOLD! Sesije će se održati 25.marta i 15.aprila. Više informacija o sesijama možete pronaći na BOLD i ASK društvenim mrežama.

Konkurs je otvoren od 20.marta do 20.aprila do 23:59 časova.

Kako predati predlog:

  1. Preuzmite obrazac za aplikaciju sa uputstvim i detaljni budžet (dva odvojena obrasca).
  2. PAŽLJIVO pročitajte smernice na kraju konkursnog formulara. Smernice treba da vam pomognete da logično razmislite o vrsti promene koju želite da izvršite i da vam olakšaju pisanje predloga u kome ćete objasniti u čemu se ogleda značajan vaš projekat.
  3. PAŽLJIVO pročitajte smernice u prvom listu Detaljnog budžeta. Smernice treba da vam pomogne da razumete koji troškovi su prihvatili kao i kako se koja vrsta troškova klasifikuje odnosno gde se upisuje u Obrazac.
  4. Sa pažnjom popunite Obrazac za prijavu i postarajte se da vaš predlog bude jasan konkursnoj komisiji.
  5. Sa pažnjom popunite Detaljni budžet i postarajte se da prikazani troškovi budu realni i neophodni za sprovođenje vaše ideje
  6. Predajte oba popunjena dokumenta na bold@afirmacijakulture.org do 20. aprila do 23:59 časova

Pravila:

  • Da biste mogli da učestvujete u Konkursu za male BOLD grantove morate biti član BOLD-a. Lako je! Samo treba da se učite u BOLD mreži ovde.
  • Morate da imate najmanje 18 i maksimum 35 godina da biste mogli da se prijavite.
  • Budžet projekat se mora kretati po rasporedu od 5.000 do 10.000 dolara. Ukoliko vam je za vašu ideju neophodno više sredstava predlažemo vam da dodatna sredstva tražite od drugih donatora. Ako postoji sredstva iz drugog izvora molimo vas da nam to navedete u dokumentu o budžetu.
  • Prijavu mogu da predaju organizacije, pojedince i neformalne grupe (koje nisu registrovane kao organizacije)
  • Bespovratna sredstva koja na konkursu osvajaju pojedince ili neformalna grupa (koja nije registrovana kao organizacija), administrira se preko lokalne partnerske organizacije (koja je registrovana kao organizacija).
  • Krajnji rok za predaju popunjene prijave sa budžetskom tabelom je 20.aprila u ponoć. Nepotpune prijave će se smatrati tehnički neispravnim i neće biti uzete u razmatranje.

Za sva pitanja možete posetiti BOLD FORUM