Home [ mjuzik ] SVEN VÄTH u Beogradu! Becksperience – Cocoon Club

SVEN VÄTH u Beogradu! Becksperience – Cocoon Club

33
0

 featuring SVEN VÄTH – ZOMBIE NATION (live) – CHRIS TIETJEN
Pretprodaja karata: Bilet servis + IPS – širom Srbije + Ticketline. Info telefon: 064.0152.999

Subota, 24. novembar
Expo XXI, Španskih boraca 74A

Sven Väth

Sven Väth je DJ karijeru započeo ranih osamdesetih u legendarnim frankfurtskim klubovima Dorian Gray i Vogue. Nepredvidivošću i otvorenošću za različite stilove brzo stiče armiju poklonika u svom gradu i ne samo da će definisati „zvuk Frankfurta“, već će se njegove tadašnje žurke ispostaviti kao spektakularni vesnik novog doba. U svom klubu Omen ispisaće novo poglavlje nemačke klupske istorije.

Sven Väth devedesetih postaje „kum tehna“, „jedina nemačka pop zvezda“ i „najuspešniji DJ na svetu“. Sa različitim partnerima osniva etikete Eye Q, Harthouse i Recycle Or Die, sve tri sa ciljem etabliranja i popularizacije nove elektronske muzike. Sa klubom Cocoon baziranim u Frankfurtu, a koji već godinama ima svoju rezedenturu na Ibici u legendarnom klubu Amnesia, uspeva da uhvati senzibilitet kraja veka i početka novog
milenijuma.

Credo je jednostavan: „Metamorfoza, razvoj, novo rođenje, iznenađenja, duh zajednice“. I deluje. Sven Vath sada iza sebe ima mnoštvo albuma i neprestano obilazi svet – Brazil, Argentinu, Urugvaj, SAD, Rusiju, Japan, Španiju, Italiju, Mađarsku, Englesku, Finsku… Početkom novembra, neposredno pred dolazak u Beograd, izlazi mu miks The Sound Of The Eight Season.

{YouTubeVideo id=4FONuh4RGYs}

Zombie Nation/ John Starlight

Splank! – je mozak iza Zombi nacije (Zombie Nation). Devedesetih je veći deo svog vremena proveo radeći kao DJ i organizator žurki u praznim fabrikama i bunkerima. Ideja je bila da se samo na jednu noć ožive dugo zaboravljeni prostori i da se obezbedi neprestano menjanje situacije sa ciljem da se stvori perfektan trenutak. I naravno da se bude DJ bez kompromisa.

“Rad za perfektan trenutak” – Splank! još uvek tako opisuje svoj rad sa Zombi nacijom. Uzmi najbolje iz svakog pojedinačnog trenutka i dokaži to iznova i iznova u svakoj novoj situaciji.

Opremljen sa dva Technics gramofona i sa MPC 2000, Splank! je 1997. godine počeo da producira svoje sopstvene numere. Nedugo pošto je objavio debi EP za International Deejay Gigolo Records DJ Hella, izašao je i njegov prvi album Leichenschmaus.

Numera “Kernkraft 400” sa debi albuma bila je više puta licencirana, a jedan remiks je čak ušao na top liste. Međutim, igra je na kraju postala suviše stresna jer su pobujali različiti interesi. Više o tome u ZN memoarima (treba da budu objavljeni 2025. godine). Nije bilo šanse da se preda i konformira, tako da je jednostavno nastavio da producira u dobrom starom Zombi stilu: dobro je ako te pukne po glavi.

U doba zbrke i nestabilnosti koje je nastupilo sa nadolazećim novim vekom, Splank! je stvorio novi projekat: John Starlight. U poređenju sa ZN, zvuk je bio grublji i direktniji. Blood Angels sa Television Records/Superstar je podigla mnogo prašine i nije samo Sven Vath glasao da to bude “Pesma 2002. godine”.

Drugi LP Absorber ZN je objavio 2003. godine za sopstvenu etiketu Dekathlon. Na njemu se nalaze remiksi numera Souls At Zero i The Cut (ft. My Robot Friend)

Na početku 2005. godine, podetiketa UKW Records osnovana je ekskluzivno za Zombie Nation i John Starlight produkcije. Album „Black Toys” objavljen je 2006. godine i fanovi ga smatraju “najboljim Zombie albumom svih vremena”, a dobio je i veoma blagonaklone ocene štampe. Ove godine objavljen je remix 12”, na kome se nalaze dva izvanredna remiksa koje su urdadili Yuksek i Headman.

Zombie Nation LIVE je tokom godina postao brend za sebe u mnogim zemljama. Činjenica da su nastupali na svih pet kontinenata – od malih klubova do svih glavnih festivala – dokazuje da su ZN u ovom trenutku jedan od najtraženijih i najuspešnijih elektronskih lajv ektova. I kada kažemo lajv, to stvarno znači živi aranžmani i takav red stvari koji omogućava da se publici odgovori svakog sekunda. Plus: korišćenje lap topova kao instrumenata je zabranjeno iz očiglednih razloga.

Chris Tietjen

Chris Tietjen ima samo 22 godine – u svet elektronske muzike ušao je u petnaestoj, a već u devetnaestoj je počeo redovno da nastupa po frankfurtskim klubovima, kao što su U-BAR, Type Club ili Stereobar. Pre dve godine dobio je šansu da nastupa u klubu Cocoon zajedno sa Svenom Vathom, a paralelno sa tim postao je i domaćin "Next Generation" žurki, na kojima mladi talenti demonstriraju svoje veštine pred brojnom publikom u renomiranom klubu kakav je Cocoon. Na turnejama Svena Vatha, Chris Tietjen je jedan od redovnih "uvodničara".

Njegov stil varira između gruvi tek hausa i hipnotičkih minimal zvuka, ali na njegovom repertoaru mogu takođe da se nadju i zarazne tehno melodije. Međutim, njegov zvuk je teško opisati, pošto su njegovi setovi puni iznenađenja i garantuju sate pozitivnog ludila.

Izvor: Izlazak.com