Home [treninzi] Poziv na radionicu za radnice/ke u medijima: Zdravstvena pismenost – Borba protiv...

Poziv na radionicu za radnice/ke u medijima: Zdravstvena pismenost – Borba protiv dezinformacija i kreiranje pozitivnih narativa tokom pandemije

66
0

Pozivamo vas na dvodnevnu radionicu pod nazivom Zdravstvena pismenost – Borba protiv dezinformacija i kreiranje pozitivnih narativa tokom pandemije”, a koja se tiče edukacije iz oblasti borbe protiv dezinformacija u pandemiji. Radionica je namenjena medijskim radnicama i radnicima (klasičnim i online medijima, nacionalnim i lokalnim, autorima i autorkama angažovanim u štampi, na radiju i televiziji, portalima i podkastima), na kojoj će moći da steknu dodatne veštine za izveštavanje u toku pandemije.

Radionica je organizovana na inicijativu liste Vakciniši se!, a realizuje je Centar za biopolitičku edukaciju. Radionicu će voditi Marija Ratković, teoretičarka medija i aktivistkinja, i Jelena Medan, koordinatorka projekata i stručnjakinja u oblasti komunikacija, marketinga i stvaranja pozitivnih narativa. Teme kojima ćemo se baviti su suprotstavljanje dezinformacijama u eri zdravstvene krize, vrednostima pozitivnih narativa, važnosti zdravstvene pismenosti i komunikacione strategije, o univerzalnim teorijama priče i njenih formata, kao i o koracima za stvaranje pozitivnih narativa i kreiranja uspešnih kampanja koje imaju stvarne efekte.

Vikend radionica će se održati 6. i 7. novembra u Beogradu, u Prostoru Miljenko Dereta (Dobračina 55). Radionica je besplatna, a broj učesnika/ca je ograničen.

Učesnici/e će tokom edukacije imati priliku da kreiraju kampanje uz mentorstvo i asistenciju iz oblasti komunikacija. Nakon uspešnog završetka edukacije svi/e učesnici/e će dobiti sertifikate.

Prijava je otvorena do ponedeljka, 1. novembra do 23:59, a nalazi se na OVOM LINKU.

Broj učesnika/ca je ograničen, stoga požurite! Za sva dodatna pitanja, možete kontaktirati Dragoslavu Barzut, koordinatorku umrežavanja Građanskih inicijativa na mejl: dragoslava@gradjanske.org

Lista Vakciniši se! nastala je kao odgovor civilnog društva na pandemiju bolesti COVID-19 izazvanu korona virusom. Trenutno ovu listu čini 143 organizacije građanskog društva i udruženja medija koje zajedničkom kampanjom nastoje da utiču na dostupnost proverenih informacija kao i zaštite javnog zdravlja u Republici Srbiji.

Centar za biopolitičku edukaciju je novostvorena platforma za proizvodnju znanja i rad na kulturalnim, političkim, pravnim, filozofskim, moralnim i etičkim aspektima ljudskih praksi. Osnovni ciljevi centra su promocija aktivnog života, osnaživanje devojčica i žena, promocija prevencije i reproduktivnog zdravlja, seksualno obrazovanje, inicijative za roditeljstvo i zaštitu dece, programi dostupnosti javnog zdravlja i društvenog razvoja u različitim aspektima biopolitičkih tema. Projekti centra uključuju predavanja o biopolitici, radionice medijske edukacije, istraživanja o javnom zdravlju i seksualnom ponašanju, konsultovanje i kampanje za bolji pristup zdravstvenom sistemu.

*Radionica je deo kampanje liste “Vakciniši se!”, koja je podržana od strane projekta Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT. Ovaj projekat je dobio podršku Vlade Švajcarske, a sprovode ga Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.