Home [konkursi] Otvoreni konkursi za mentorski program „From scratch to pitch“ i studentsku i...

Otvoreni konkursi za mentorski program „From scratch to pitch“ i studentsku i amatersku selekciju filmova u okviru festivala Najkraći dan

101
0

Organizacija Filmkultura poziva sve zainteresovane studente, mlade profesionalce i filmske entuzijaste da se prijave za trodnevni mentorski program pod nazivom „From scratch to pitch“, kao i da pošalju svoje filmove na konkurs za studentsku i/ ili amatersku selekciju ovogodišnjeg izdanja festivala „Najkraći dan“.

Najkraći dan je festival kratkometražnog filma, koji se tradicionalno već sedam godina zaredom održava 21. decembra, na Svetski dan kratkog filma. Ovogodišnje izdanje festivala održaće se pod sloganom Upadni u poslednji kadar u periodu od 18. do 21. decembra uživo, poštujući sve epidemiološke mere.

Trodnevni mentorski program, koji se realizuje u saradnji sa Evropskom filmskom akademijom, održaće se u Jugoslovenskoj kinoteci, a radionicu će voditi rumunski reditelj i scenarista, dobitnik nagrade za najbolji kratki film na European Film Awards 2019. godine, Bogdan Muresanu. Radionice će se sprovoditi kroz grupni i pojedinačni rad sa mentorom i polaznici će imati priliku da razvijaju i oblikuju svoje ideje za kratkometražne filmove, a sa finalnim ciljem prezentovanja projekta pred relevantnim filmskim autorima iz zemlje. Kroz gledanje kvalitetnih kratkometražnih filmova iz celog sveta i priču o najboljim načinima za oblikovanje filmskih projekata, polaznici će moći da čuju i primene odgovarajuća kreativna i produkciona rešenja na svoje filmske ideje. Pored ovoga, mentorski program ima za cilj povezivanje mladih profesionalaca i amatera koji se bave filmskom umetnošu, kao i sklapanje novih saradnji i upoznavanje potencijalnih saradnika na budućim filmskim projektima. Prijave za program su otvorene do 1. novembra u 23:59, a link za prijavu nalazi se na sledećem linku:

https://cutt.ly/kE5E6Ob

Pored mentorskog programa, za sve studente, kao i amatere u oblasti filma iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije, Slovenije, Grčke, Slovačke, Češke i Mađarske u toku je i konkurs za prijavu filmova koji će biti prikazani na festivalu u okviru studentske i amaterske selekcije. Konkurs je otvoren do 15. novembra, a sve informacije o njegovim propozicijama, nalze se na sledećem linku, putem koga se i vrši prijava:

https://filmfreeway.com/Najkracidan-1

Studentska i amaterska selekcija festivala su takmičarskog karaktera, te će najbolji filmovi iz obe poneti nagradu stručnog žirija.

Dodatne informacije o festivalu, filmskom i mentorskom konursu možete pronaći na našim društvenim mrežama: https://www.facebook.com/najkracidan i https://www.instagram.com/najkracidan/