Home [treninzi] Poziv na radionice „Pozdrav iz kraja”

Poziv na radionice „Pozdrav iz kraja”

104
0

Pozivamo mlade iz Dolova, Pančeva i okoline da nam se pridruže u umetničkom procesu istraživanja filmske umetnosti i digitalnih medija tokom proleća i leta! Ukoliko imate između 13 i 19 godina i volite filmsku umetnost, prijavite se da zajedno istražimo vaš kraj, učimo o filmu i videu, i na kraju snimimo kratki film.

U periodu od aprila do avgusta ćemo upoznavati zanimljive dolovačke lokacije, ljude i običaje, a sve to ćemo na kraju predstaviti u vidu vašeg autorskog kratkog filma. Prva radionica biće održana u nedelju 11. aprila.

Tokom naših susreta ćemo kroz praktične radonice da izučavamo režiju, kameru, zvuk, glumu, montažu i zajedno da razvijamo scenario za film kojim ćemo predstaviti naša maštovita saznanja šta je mogao biti pra-Instagram, pra-Fejsbuk, pra-Twiter, pra-Tinder… i druge platforme u vreme pre nego što su postojale društvene mreže i interent. Ko su bili influenseri, kako su vesti postajale viralne, kako se „četovalo“, lajkovalo ili povezivalo u razne društvene grupe dok nije bilo pametnih telefona i digitalnih medija. Eksperimentisaćemo kombinacijom novog i tradicionalnog, mladalačkih snova i sećanja starijih građana, otkriti da dokumentarni film može da bude veoma kreativna forma i da kombinuje razne filmske žanrove i tehnike. Što je najbitnije, dobro ćemo se zabaviti, naučićete dosta o procesu kreiranja filma, kao i kako da upotrebite društvene mreže i filmsku umetnost da predstavite svoje ideje i stavove, i na taj način utičete na pozitevne promene u društvu.

Naše radionice su kreirane tako da učite uz mentora radionica dok aktivno učestvujete, da se zajedno o svemu dogovaramo i svi naučimo nešto novo jedni od drugih. Učešće je potpuno BESPLATNO, a prethodno iskustvo nije potrebno.

Vreme održavanja radionica: vikendom i po dogovoru sa vama, učesnicima radionica.

Mesto: Dom kulture „25. maj“, Dolovo; lokacije iz kraja koje su vam važne, inspirativne i kriju zanimljive priče

Prijavi se jednostavno – Slanjem poruke (Ime, Prezme, kontakt mejl i telefon, i iz kog si kraja) na naš Fejsbuk/Instagram profil @mojkrupniplan ili slanjem ovih informacija na mejl ugsatibara@gmail.com

Tu smo za sva pitanja!

Projekat Pozdrav iz kraja – Dolovo realizuje Satibara, uz podršku Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Fondacije Jelena Šantić, Grupe 484 i Evropske unije.