Home [akcija] Filmsko veče „Pozdrav iz kraja“ u Domu kulture „25 maj”

Filmsko veče „Pozdrav iz kraja“ u Domu kulture „25 maj”

101
0

U subotu, 10. aprila od 18h do 20h, u Domu kulture „25 maj” u Dolovu biće održano filmsko veče u organizaciji udruženja građana Satibara. Tokom ove večeri biće prikazani neki od dosadašnjih radova mladih učesnika na prethodnim programima ovog udruženja, kratki filmovi mladih autora iz regiona i biće najavljene filmske radionice za tinejdžere koje će se održavati u Dolovu od aprila do avgusta 2021. godine.

Filmskoj večeri prethodile su onlajn uvodne radionice videa, filma i digitalnih medija „Pozdrav iz kraja – Dolovo” održane 27. i 28. marta. Nakon ove filmske večeri, 11. aprila, biće održana i prva filmska radionica u nizu sa tinejdžerima i tinejdžerkama iz Dolova.

Posetioci će imati prilike da vide:

  • Filmove učesnika kinokluba „Moj krupni plan”
  • Filmove nastali tokom filmskog kampa u Turskoj „Voices of Young Eurasia”
  • Film učesnika radionice filma u Banatskoj Dubici
  • Film učesnika radionica „Pozdravi iz kraja – Mirijevo”

Udruženje građana Satibara iz Beograda se bavi podsticanjem nezavisne filmske umetnosti, edukacijom o filmu, radom sa mladima i marginalizovanim grupama putem filmskih radionica, izradom igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih i animiranih filmova. Već 11 godina organizuje MikroFAF festival (međunarodni festival kratkog filma), a od 2017. vodi i Inkluzivni kinoklub Moj krupni plan – namenjen mladima iz različitih socijalnih grupa, koji imaju šansu da se izraze kroz umetnički proces izrade filma.

Tokom događaja pratiće se sve epidemiološke mere. Za sve informacije, pratite nas na www.satibara.com ili na društvenim mrežama @mojkrupniplan.