Home [konkursi] Finansijska pomoć za realizaciju studentskih projekata

Finansijska pomoć za realizaciju studentskih projekata

31
0

sample4.gifNakon tri godine projekta Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice, koji se pokazao veoma uspešnim i korisnim kako za niške studente tako i za grad Niš, Institut za međunarodno obrazovanje (IIE) sa zadovoljstvom najavljuje početak četvrte godine projekta. U okviru projekta Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice, studenti Elektronskog, Mašinskog, Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu mogu konkurisati:

Finansijska pomoć za realizaciju studentskih projekata u ukupnoj vrednosti od 100,000 Evra

Obezbeđujući finansijsku pomoć IIE želi da pomogne sprovođenje studentskih projekata grupama od 5 ili više studenata. IIE posebno želi da ohrabri interdisciplinarne studentske projekte i grupe studenata sa različitih fakulteta.

Predlozi pojekata sa kojima studetske grupe konkurišu za finansijsku pomoć moraju imati solidni organizacioni i finansijski plan, ostvarljive ciljeve u duhu razvoja zajednice, i jasne i direktne koristi za stanovnike grada Niša.

Dodatne informacije o programu Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice, kao i načinu konkurisanja, možete pogledati na veb sajtu http://www.iie.eu/nis.

Program Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice sprovodi se zahvaljujući podršci DIN ‘'Fabrike duvana'' a.d. Niš, u sastavu Filip Moris Internešenela.

DODATNE INFORMACIJE:

Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice
Misli. Stvaraj. Povedi!

Projekat Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice je program podrške studentima koji se od septembra 2004. godine sprovodi u Nišu zahvaljujući podršci DIN ‘'Fabrike duvana'' a.d. Niš, u sastavu Filip Moris Internešenela.

Podržavajući obrazovanje i razvoj pojedinaca već tri godine za redom, Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice i u 2007. godini nastavlja da jača ugled i značaj Niša u akademskoj zajednici Srbije. Ovaj program, koji sprovodi Institut za međunarodno obrazovanje (IIE), jedini je ove vrste u Srbiji.

IIE je završio treću godinu realizacije programa u septembru 2007. godine, u okviru kojeg je 40 izvanrednih studenata sa Univerziteta u Nišu dobilo je stipendije u iznosu od po 2000 evra, kao nagradu za postignute rezultate u studiranju i angažovanju u niškoj zajednici.

Takođe, pomognuta je realizacija 11 studentskih projekata u ukupnom iznosu od 90 000 evra. Ovi projekti su omogućili studentima da svoje znanje primene u praksi kako bi doprineli opštoj dobrobiti svojih sugrađana. Istovremeno, omogućeno je studentima da steknu praktična znanja iz oblasti pripreme, razvoja i realizacije projekta.

Veb sajt: http://www.iie.eu/nis

Institut za međunarodno obrazovanje
Opening Minds to the World

Institut za međunarodno obrazovanje je najstarija agencija za sveobuhvatno visoko obrazovanje i profesionalnu razmenu. Kao nezavisna, neprofitna organizacija, IIE je svetski lider u međunarodnoj razmeni ljudi i ideja i postoji od 1919. godine. IIE osmisli i implementira preko 250 programa studija i treninga godišnje za preko 20000 studenata, nastavnika, maldih profesionalaca i trenera iz celog sveta. Ovi programi se finansiraju sredstvima iz vladinih i privatnih izvora.
IIE je pokrenuo prvi obrazovni program u Evropi 1919. godine. Kancelarija Instituta za Evropu otvorena je 1990. godine u Budimpešti i od tada radi u oblastima visokog obrazovanja, administriranja stipendija i testiranja znanja Engleskog jezika u 30 Evropskih zemalja.

Veb sajt: www.iie.org; www.iie.eu

Izvor: Infostud