Home [njuz] Kursevi stranih jezika za studente

Kursevi stranih jezika za studente

50
0

community-big.pngSavez studenata Beograda će i ovog oktobra u svojim prostorijama, u Balkanskoj 4/III organizovati program Kursevi stranih jezika za studente u saradnji sa školom za strane jezike Kontext. Program se organizuje četvrtu godinu zaredom, a do sada ga je uspešno pohađalo više od 2.000 studenata. Škola obuhvata kurseve engleskog, nemačkog, španskog, francuskog, italijanskog i grčkog jezika u različitim nivoima znanja prilagođenim polaznicima, odnosno studentima beogradskih fakulteta i viših škola.
Od ove godine, zbog velikog interesovanja, kao i niza prednosti koje obezbeđuje znanje tzv. malih jezika u okviru škole počeli su sa radom centri za skandinavske i slovenske jezike.
Svi zainteresovani sada mogu da steknu nova i prošire postojeća znanja i iz: švedskog, finskog, norveškog, ruskog, poljskog, češkog, slovačkog i bugarskog jezika.

Većina kurseva traje dva semestra i organizuju se po međunarodno priznatim metodama Evropskog konzorcijuma za strane jezike (ECL) i standardima EAQUALS (Evropske asocijacijacije za kvalitet jezičkih usluga). Svim beogradskim studentima na raspolaganju su i časovi pripreme za polaganje internacionalnih ispita Cambridge, LCCI, TOEFL, IELTS, ÖSD i ZD.

Semestar u okviru ovog programa traje 15 nedelja tokom kojih se nastava organizuje dva puta nedeljno po dva školska časa (2×45 minuta). Na kraju kursa polaznici polažu završni ispit nakon čega dobijaju Diplomu škole za dati nivo znanja.
Časovi se odvijaju u standardnim grupama od 8 -12 studenata ili malim grupama od 3 – 8 polaznika.

Cena kursa je prilagođena studentskom budžetu i po semestru iznosi 10.800,00 dinara koji se mogu uplatiti kroz četiri mesečne rate od po 2.700,00 dinara, a nastava počinje 15. oktobra.
Prijave za kurseve se vrše do 13.10.2006. godine na telefone 011/361-03-16, 065/65-65-700 i 062/21-66-00, u prostorijama Saveza studenata Beograda svakog radnog dana i na Internet prezentacama www.kontext.edu.yu i www.ssb.org.yu.

Međunarodno priznate kvalifikacije LCCI

Škola stranih jezika Kontekst kao akreditovani centar Londonske Privredne Komore, pripremila je u saradnji sa Savezom studenata Beograda poseban program za sticanje užestručnih kvalifikacija poslovnog engleskog jezika, namenjen studentima beogradskih fakulteta i viših škola.

Prvi put u Srbiji pruža se mogućnost sticanja potvrde o jezičkim i stručnim kompetencijama iz oblasti kao što su biznis administracija, marketing, advertajzing, turizam, menadžment, trgovina, informacione tehnologije i odnosi sa javnošću.
Ovaj program će posebno biti interesntan za studente fakulteta i škola na kojima se izučavaju poslovne veštine, kao što su Ekonomski fakultet, FON, Megatrend, Singidunum, FPN, Beogradska poslovna škola…
Prijave za ove kurseve traju do 1. novembra.

Izvor: Studentski svet