Home [ mjuzik ] Beogradski Sindikat – “Samo jedan život”

Beogradski Sindikat – “Samo jedan život”

86
0

bgsindi_hp.jpgNajpoznatija srpska hip hop grupa je nedavno za štićenike Vaspitno-popravnog doma Blagoje Parović u Kruševcu održala koncert koji je označio početak njihove akcije “Samo jedan život”.Jednoipočasovni nastup Beogradskog Sindikatau kruševačkom sivom domu razgalio je oko 200 prisutnih domaca…

koji su u početku stidljivo, a kako je koncert odmicao sve bučnije, pozdravljali beogradske repere, piše nedeljnik Evropa u reportaži sa tog događaja.

 „Početak akcije ’Samo jedan život’ dešava se na pravom mestu, održavamo danas koncert pred najmlađima, čije greške još mogu da se isprave“, rekao je tim povodom član BS Feđa Dimović.

U tom domu se, inače, nalazi i 19-godišnji D. N. iz Kostolca se pre odlaska u Dom bavio hip hopom pod pseudonimom MC Guntzy, čija su dva spota Iz zatvora izlazim i Hej, bejbi postali hit širom Interneta.

U Kruševac je došao pre šest meseci zbog krađe kola i dilovanja narkotika, a osuđen je na četiri godine zatvora.

U slučaju da završi domsku osnovnu školu, ta kazna mu se može smanjiti.

Popularnost ga nije zaobišla ni u Domu, kaže da ga svi vole jer mu se spot prikazuje na televiziji.

„Kada budem izašao odavde nastaviću da repujem i nadam se da ću izgraditi dobru karijeru. Imam prijatelja u Kostolcu koji odlično radi produkciju i on će mi pomoći da snimim album. Takođe, želim da postanem i mašinbravar“, kaže MC Guntzy.

Evropa navodi da je interesovanje za knjigu u domu veoma malo – izuzev romana Milorada Lukovića Legije, čije knjige se znaju napamet.

Osim njega, idol domcima je i Kristijan Golubović, koga svakodnevno citiraju i imitiraju.