Home Aktiviranje Saradnja progresivnih snaga – poziv na seminar

Saradnja progresivnih snaga – poziv na seminar

185
0

Fondacija za evropske progresivne studije (FEPS) i Fondacija Max van der Stoel iz Holandije, u saradnji sa Centrom modernih veština, vas pozivaju da se prijavite za učešće na seminaru „Demokratija danas – za bolju saradnju socijaldemokratskih i progresivnih političkih stranka i društvenih pokreta “ Seminar je namenjen mladima iz levo orijentisanih političkih stranaka, organizacija civilnog društva i društvenih pokreta.

Ako vas interesuju vrednosti levice, politika, društveni aktivizam i želite da radite na tome da Srbija postane pravednije i ravnopravnije društvo, prijavite se za seminar, koji će se održati 2. – 4. novembra u Rumi.

Fokus ovog seminara će biti na bavljenju društvenim pokretima, socijalnim i političkim aktivizmom, kao i praktičnim veštinama kao što su pregovaranje i vođenje dijaloga. Trening će voditi treneri Bohdan Ferens (Ukrajina) i Susan Harms (Holandija). Ovaj seminar organizujemo u okviru dvogodišnjeg projekta „Budućnost socijaldemokratije u Evropi i njenom susedstvu“ koji se paralelno realizuje u 14 zemalja Evrope, Bliskog istoka i Severne Afrike.

 

Prijavni formular se popunjava online i to najkasnije do nedelje 28. oktobra u 23:59. Spisak izabranih polaznika i polaznica treninga će biti objavljen na našem sajtu u ponedeljak 29. oktobra 2018. godine.

Osnovni kriterijumi za izbor polaznika i polaznica su društveni i politički aktivizam, regionalna zastupljenost, gender, motivacija i zastupanje vrednosti socijaldemokratije. Ovaj projekat je namenjen prvenstveno mladima (od 18 do 35 godina), koji sebe vide kao aktivne učesnike u društvu i predstavnike dolzećih promena. Osnovno poznavanje engleskog jezika je neophodno.

Za sve odabrane polaznike/ce seminara FEPS, FMS i CMV snose troškove smeštaja, prevoza i hrane.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, kontaktirajte nas mailom na office@cmv.org.rs