Home [ mjuzik ] Darko Rundek i Laibach na Jelen Pivo Live Festivalu

Darko Rundek i Laibach na Jelen Pivo Live Festivalu

33
0

rundekDarko Rundek i slovenačka grupa Lajbah učesnici su drugog dana festivala JELEN PIVO LIVE, 08. septembra. Na ovaj način zaokružen je nastup svih učesnika na festivalu. „Zadovoljan sam što smo se dogovorili sa izvođačima koji su uvek u trendu, imaju vernu publiku i fanove kod nas.

Grupa Lajbah dolazi u punom sastavu sa kompletnom audio-vizuelnom produkcijom koju koristi prilikom nastupa. Darko Rundek će obradovati sve prisutne setom bržih pesama grupe Haustor, benda u kome je započeo svoju karijeru. Očekujem odličnu svirku i dobru energiju tokom oba dana festivala“, izjavio je Srđan Stanković, event menadžer u Apatinskoj Pivari. 

Darko Rundek i Cargo Orkestar nalaze se na turneji po Evropi, u Beograd stižu iz Italije neposredno pred svoj nastup. O poslednjem nejgovom albumu „Mhm aha o je da da“, koji je objavljen 2006. godine, Rundek je rekao: „Mi glazbom i pjesmom pokušavamo izraziti doživljaj vlastite situacije, poigravamo se s njom i istražujemo mjesta na kojima se prepoznaje nešto univerzalno”.

Slovenačka grupa Lajbah objavila je novi album „Volk“ u oktobru 2006. godine. Album predstavlja kolekciju interpretacija nacionalnih himni, uključujući i transnacionalnu njihove utopijske NSK države, ustanovljene 1984. godine. Svaka pesma na albumu inspirisana je i bazirana na državnim i nacionalnim himnama najvećih svetskih zemalja.

Da podsetimo. Na Jelen Pivo LIVE festivalu nastupaju Ian Brown, Happy Mondays, Gary Moore, Hladno Pivo, Let 3, Disciplin A Kitschme, Partibrejkers, Plejboj, Darkwood Dub, Obojeni Program, Marčelo, Dado Topić i Time. Pored njih, nastupiće i neafirmisani bendovi Manisent i Mentalnost, Slaptrap, Mothership Orchestra, Iskaz i Stuka.

Ulaznice za festival po ceni od 1200 dinara za dnevnu kartu, odnosno 2000 dinara za komplet .

Detaljne informacije o festivalu pogledajte na sajtu www.jelenpivolive.kontra.org.yu

{YouTubeVideo id=u4n7Db2Tj6Q}