Home [akcija] KONKURENTNOST MLADIH PRILIKOM ZAPOŠLJAVANJA

KONKURENTNOST MLADIH PRILIKOM ZAPOŠLJAVANJA

45
0

IPF salaInstitut za pravo i finansije organizovao je besplatni sertifikovani seminar na temu „Konkurentnost mladih prilikom zapošljavanja“ 5. novembra na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u prepunoj Profesorskoj sali.

 

Tom prilikom, polaznici su se upoznali sa programom kompetencija i veština potrebnih za ulazak na tržište znanja, kao i za napredovanje u daljoj karijeri. Preko 160 zainteresovanih studenata beogradskih fakulteta se na interaktivnim primerima upoznalo sa konceptom liderstva i značajem neformalnih obrazovnih programa, ali i sa tim kako da se na najbolji način predstave budućem poslodavcu.

Predavači su bili osnivač i savetnik direktora Instituta Nemanja Antić, kao i direktor Instituta Vuk Mirčetić.

Studenti su pokazali veliku zainteresovanost, a interaktivna panel diskusija je ukazale na neke od najvažnijih problema pri zapošljavanju mladih ali i na to kako ih rešiti i poboljšati položaj mladih u Srbiji.

Zaključak svih okupljenih je da je glavni problem nezainteresovanost mladih za ozbiljan rad, ali i da je potrebno da sistem pruži mladima motivaciju za dalje usavršavanje.

Seminar su podržali Ekonomski fakultet, kao i Sekretarijat za privredu Grada Beograda.

Institut za pravo i finansije je obrazovna institucija iz Beograda koja se bavi primenjivim i neformalnim obrazovanjem u oblasti ekonomije, prava, politikoloških i komunikoloških veština, kao i održavanjem tribina, konferencija, ali i istraživanjima i analizama javnog mnjenja i tržišta.