Home [treninzi] Radionica o identitetu, sopstvenim i globalnim granicama

Radionica o identitetu, sopstvenim i globalnim granicama

63
0

zicaGrupa „Hajde da…“ u okviru festivala „Van okvira/Off frame“ organizuje radionicu Moja žica – moja granica, u galeriji HUB12 (Beograd) u periodu od 27. do 30. novembra 2015. Na radionicama ćemo se baviti identitetom, sopstvenim granicama (njihovom prirodom, poreklom, oblikom), kao i globalnim granicama ekonomske, političke, teritorijalne, društvene prirode (njihovom funkcijom i njihovom moći). Ako vas zanima da istražite vaš identitet, granice, kako ih spajamo sa žicama/granicama drugih ljudi, kakvo značenje one imaju za vas, koje su prirode, kako žicu koja razdvaja da pretvorimo u žicu koju spaja, da li je vaša žica vaš kavez ili vaša stvar, gde vaša žica prestaje da bude samo vaša i postaje „društvena svojina“, kako vidim žice/granice sa kojima se drugi suočavaju u ovom trenutku – prijavite se! Učesnici će na radionicama razmišljati o ovim „žicama/granicama“, ali i imati priliku da ih zaista fizički stvore, ispletu, što će biti materijal za instalaciju koju ćemo zajedno da napravimo u galeriji.

 

Radionica je namenjena svim zainteresovanim građanima/kama Beograda (starijim od 18 godina). Vremensko trajanje tokom dana je uproseku 3 sata(sa jednom pauzom). Prezentacija postignutih rezultata u formi instalacije će biti realizovano 30. novembra 2015.

Mogu se prijaviti osobe koje ranije nisu učestvovale u sličnim radionicama, kao i one koje bi želele da steknu novo i drugačije iskustvo. Za osobe koje žive van Beograda, nismo u mogućnosti da pokrijemo troškove puta, smeštaja i hrane.

Tim koji će voditi radionicu čine:

Milica Ponjavić, članica Grupe „Hajde da…“, aktivistkinja, voditeljka radionica i trener. Autorka publikacije „Rečnik za razumevanje i sporazumevanje“ i koautorka priručnika za izvođenje lokalnih akcija „Akcija“. Dugogodišnja voditeljka radionica psihosocijalne podrške za decu i mlade u kolektivnim centrima. Od 2002. godine se bavi aktivizmom i volonterizmom. Deo rada, zajedno sa svojim kolegama, posvetila je inkluziji, neformalnom obrazovanju i radu sa marginalizovanim grupama, kroz projekte „Plemenito odrastanje“ (rad sa decom sa poteškoćama u razvoju), „Škola o migracijama“ (obrazovni program za studente u oblasti prisilnih migracija), „Mi i oni drugi“ (rad sa srednjoškolcima u oblasti interkulturalnosti). Autorka je instalacije „Razokviravanje“ (festival „Van okvira“, Beograd 2013.)

Demir Mekić, sociolog i trener teatra potlačenog, trener u oblasti rodne ravnopravnosti i omladinski radnik. Radi sa zajednicom kroz neformalno obrazovanje, najčešće koristeći teatar kao sredstvo. Angažovan na projektima raznih omladinskih, kulturnih organizacija  i organizacija za ljudska prava, a neke od njih su: „Helsinški odbor za ljudska prava”, „Centar E8”, „ApsArt” itd.

Prijavljivanje

Pošto je broj polaznika ograničen, važno je da se zainteresovane osobe prijave na vreme. To mogu da učine tako što će popunjen upitnik poslati na e-mail: milica@hajdeda.org.rs ili na adresu Knez Danilova 12, Beograd. Krajnji rok za prijave je 23.11.2015.