Home [njuz] Otvoren konkurs za selekciju Up to 10,000 Bucks

Otvoren konkurs za selekciju Up to 10,000 Bucks

37
0
film5Festival Cinema City, koji se održava u junu u Novom Sadu, poziva škole autore iz celog sveta da prijave filmove za selekciju „Up to 10,000 Bucks“. U pitanju je takmičarski program, a potrebno je da su filmovi snimljeni 2014. ili 2015. godine, da njihov budžet nije veći od 10,000 dolara, dok ograničenja u trajanju, vrsti i žanru nema. Konkurs je otvoren do 21. aprila, a svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala: www.cinemacity.org/upto10000/form2015.php.
 
Up to 10,000 Bucks je jedan od omiljenih programa naše publike, koji postoji od samog početka festivala Cinema City. Dokumentarni, studentski, animirani, igrani, eksperimentalni filmovi, različite zemlje, kulture i stilovi čine ovaj program veoma dinamičnim, a ono što ih sve povezuje je jedinstvena kreativna smelost koja dolazi do izražaja u niskobudžetnom filmu.
 
Kroz ovu selekciju, festival sa posebnom pažnjom promoviše i podstiče niskobudžetni film. Nije lako sakupiti ekipu i opremu i sa malo novca snimiti film, to zahteva izvesnu hrabrost i kreativnost možda veću nego što je potrebna za visokobudžetni. Zato ovi filmovi treba da se promovišu i nagrađuju. Naša publika najbolje zna i prepoznaje kvalitet ovih filmova prateći ih u punoj bioskopskoj sali, uz iskrene reakcije i aplauze. 
 
Cinema City je međunarodni filmski festival koji se na godišnjem nivou održava u Novom Sadu. Cinema City pretvara Novi Sad u dinamičan i kreativan grad-festival sa bogatim filmskim, muzičkim i programom za filmske profesionalce. Festival svojoj publici nudi preko sto žanrovski raznovrsnih filmova, domaće i strane autorske produkcije, praćenih sjajnim muzičkim događajima i nastupima poznatih bendova i DJ-eva. U fokusu festivala nalazi se podrška, promocija i edukacija mladih filmskih autora i budućih filmskih profesionalca.