Konkurs za 16. generaciju škole Centra modernih veština

0
SHARE

logocmvCentar modernih veština vas poziva u još jednu avanturu sticanja znanja i veština. Ako vas interesuje politika, i želite da radite na tome da Srbija postane pravednije društvo, naša Škola “Politička komunikacija i socijaldemokratija” je baš za vas. Ove godine upisujemo 16. generaciju našeg dvosemestralnog programa po kom je Centar prepoznatljiv. Najveći broj novih polaznika i polaznica dolazi na preporuku prijatelja koji su već pohađali Školu, na šta smo posebno ponosni.

 

Želim samo da pomenem da su ljudi koje sam upoznao na kursu divni ljudi 
Na samom kraju nakon tri kursa koje sam prošao u Centru modernih veština sve same pohvale i velika zahvalnost na svemu!” – Miroslav Antić (2013/2014.)

Popunjen prijavni formular (posebno obratiti pažnju na motivaciju) treba poslati na e-mail konkurs@cmv.org.rs najkasnije do ponedeljka, 29. septembra u 12h. Svi koji uđu u uži izbor biće pozvani na testiranje (opšta politička i društvena informisanost). Đaci koji su prethodno pohađali našu školu ne treba da dolaze na testiranje već samo da popune osnovne podatke u prijavi (ime, broj telefona, mail), da navedu modul/e koji su već pohađali i u kojoj školskoj godini/semestru, kao i da naznače modul za koji su zainteresovani u ovom semestru.

U prvom semestru možete izabrati jedan od dva ponuđena modula: Savremena socijaldemokratija ili Politička komunikacija. Svaki modul se sastoji od 12 časova u toku semestra, a predavanja se održavaju jednom nedeljno radnim danima i to, po pravilu, od 18 ili 19 časova. Prvi (zimski) semestar traje od početka oktobra do kraja decembra, a drugi (letnji) od početka marta do kraja maja (okvirno). Nakon što u prvom semestru odslušate modul koji vas interesuje i na koji ste primljeni, u drugom možete pratiti neki od preostalih.

“Škola „Politička komunikacija i socijaldemokratija“  mogu da kažem da je odlična. Do sada sam pohađao dva modula – (1)Savremena socijaldemokratija i (2)Politički marketing. Naravno ovde neću stati, od jeseni idem na treći modul jer se u CMV osećam prijatno i imam priliku da se dalje edukujem i usavršavam. Svako ko misli da se aktivno bavi politikom ni jednog trenutka ne sme prestati da se edukuje, informiše i usavršava.” – Aleksandar Požgaj (2010/2011.)

Modul Savremena socijaldemokratija će pretežno kroz interaktivne radionice i nekoliko predavanja otkriti “formulu” socijaldemokratije, razvijati vrednosti jednakosti, solidarnosti i slobode i suočiti se sa neprijateljima – diskriminacijom, predrasudama i stereotipima.

Predavanje je bilo još zanimljivije jer je predavač često ubacivao šaljive citate i anegdote kako bi nam na interesantniji način približio pomenute teme.” – Ivana Ignjatović (2013/2014.)

Na modulu Politička komunikacija bavićemo se komunikacijom u cilju promocije političkih ideja i stavova. Mnogi autori tvrde, a i mi u Centru verujemo da je osnova politike komunikacija, pa će ovaj modul biti veoma interesantan. Neke od tema koje ćemo obraditi su: Strategija političke kampanje, Ciljne javnosti, Poruka, Istraživanje javnog mnenja, Odnosi s javnošču u politici, Tehnike političke komunikacije, Društvene mreže u političkoj komunikaciji…

Od prvog dana, prvog predavanja u Centru shvatila sam da to nisu obična i dosadna predavanja u vidu nekih seminara na kojima ili zaspite ili želite da nestanete. Pažljivo odabran predavački kadar kao i teme o kojima se govori drže vam pažnju tokom celog modula. Zanimljiv način predavanja i prijatna atmosfera koja čini da se “srodite” sa Centrom, nevešće vas na to da vam ova škola postane jedan od prioriteta, kao i da poželite da propratite sve module” – Monika Kutri

Svi polaznici koji redovno pohađaju nastavu i ispune ostale obaveze predviđene programom dobijaju sertifikat na kraju školske godine.  Škola se organizuje u Beogradu u prostorijama Centra modernih veština, a troškovi prevoza i smeštaja nisu pokriveni. Škola je namenjena prvenstveno mladima koji sebe vide kao aktivne učesnike društva i lidere promena. Za sve primljene polaznike i polaznice, škola je besplatna i održava se pod pokroviteljstvom Fondacije Fridrih Ebert i Centra modernih veština.

” Ja umem da: jasno definisem cilj, razložno obrazložim motivaciju, pokažem inicijativu u skupljanju informacija, ispravno evaluiram i analiziram prikupljene podatke, vešto baratam komplikovanim, višesložnim rečima, od kojih za neke sumnjam da su domaćeg podrijetla, evidentan sam zagovarač, izvršim analizu prošlosti i sadašnjosti i na osnovu toga dam jasnu projekciju budućnosti, razumem se u numerologiju, kapiram svetska tržišta, koristim strane reči za koje je drugima potreban google, imam duhovnu dimenziju, te se proaktivno brinem za budućnost naše države i društva. A svega toga ne bi bilo da 2000. godine nisam pohadjao CMV. Zaključak se tu sam nameće svakom pametnom pa vam ga ja u cilju izbegavanja izlišnih radnji ne bi ni izlagao.

P.S.

Od nematerijalnih dobara koje sam stekao tokom CMV izdvajam: dva drugarstva, predsedavanje Klubom ljubitelja statusa Milosa Djajica i to što me prepozna profesorka Arneric po gradu kad je susretnem…” – Tibor Jona (2000/01.)