Home [akcija] Predavanje za mlade u okviru prevencije karcinoma grlića materice

Predavanje za mlade u okviru prevencije karcinoma grlića materice

51
0

U okviru VIII evropske nedelje prevencije karcinoma grlića materice, koja će se održati u period od 19.-25. januara, IFMSA-Serbia u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, održaće predavanje na temuPREVENCIJA KARCINOMA GRLIĆA MATERICE.

 

Predavanje će voditi Prof. dr Vesna Kesić i dr Bojana Milošević a cilj predavanja je podizanje nivoa znanja i informisanosti o raku grlića materice i prevenciji raka, a održaće se u Rektoratu, 16. Januara u periodu od 13-14:30h.

Svake godine se u Evropi ova bolest otkrije kod 60 000 žena, a skoro 30 000 žena umre. U Srbiji je karcinom grlića materice drugi vodeći uzrok obolevanja i četvrti uzrok umiranja od karcinoma. U našoj zemlji u proseku svakog dana jedna žena umre od karcinoma grlića materice.

Važno je znati da se skoro svaki slučaj karcinoma grlića materice može sprečiti. Zato ovim putem želimo da ukažemo na znacaj pravovremenog otkrivanja bolesti i pokušamo da utičemo na podizanje nivoa svesti, pre svega mladih devojaka o važnosti preventivnih pregleda i na taj način sprečimo da se bolest registruje u kasnom stadijumu kada je lečenje teško i neizvesno.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mejl:marina.popovic1989@gmail.com.