Home [konkursi] iSerbia – Postani lokalni dopisnik!

iSerbia – Postani lokalni dopisnik!

68
0

iSerbia pokrenula je u martu 2013. godine rubriku Vesti iz kraja, sa željom da prenese najinteresantnije vesti o mladima iz opština širom Srbije – dobar glas treba da se čuje! Kroz redakciju je od tada prošlo preko 100 mladih novinara i objavljeno preko 500 članaka! Usled izuzetno pozitivnih reakcija kako čitalaca tako i autora, odlučili smo otvorimo konkurs za prijem nove generacije lokalnih dopisnika za vesti iz kraja!

 

O nama
iSerbia je organizacija registrovana u Beogradu, koja ima za cilj podsticanje omladinskog preduzetnistva, inovativnosti i aktivizma, kao i promociju mladih, uspešnih i talentovanih ljudi širom Srbije. Jedan od naših projekata je i naš izuzetno posećen portal, www.iSerbia.rs, koji ne služi samo predstavljanju organizacije, već i pružanju informacjia i vesti mladima iz oblasti obrazovanja, usavršavanja, biznisa i aktivizma, podatke o osnivanju firme ili udruženja, konkurse za mlade, i još mnogo čega.

Ko može da se prijavi?
Mladi širom zemlje, starosti od 15 do 35 godina, koji žele da budu lokalni dopisnici, izveštavači o aktivnostima i uspesima mladih u njihovom mestu.

Opis zaduženja
Novinar/kolumnista – biće u obavezi da mesečno napiše minimum dva teksta o mladima iz svog mesta za rubriku “Vesti iz mog kraja” na portalu www.iSerbia.rs. Temu samostalno bira u okviru jedne od sledećih širih celina:

– Uspesi mladih u mom kraju(u oblasti obrazovanja, nauke, umetnosti, posla, sporta, i dr.)
– Inicijative mladih u mom kraju (aktivizam, inovacije, humanitarni rad, preduzetništvo, obrazovanje)
– Društveni problemi koji pogađaju mlade u mom kraju
– Stavovi mladih iz mog kraja
– Intervjui sa mladima iz mog kraja koji su se istakli kao lideri u različtim oblastima ili mogu biti uzor drugima
– Zanimljivosti iz mog kraja

Organizaciju rada dogovaraće sa urednikom vesti iSerbia.rs – Marijom Mitrovanov.

Vrsta angažmana i radno vreme:
Angažman je na dobrovoljnoj bazi i obavlja se u celini putem interneta.

Radno vreme zavisi od tempa rada svakog pojedinca i nije striktno definisano – obaveza je da se ispuni zahtevana norma od 2 vesti mesečno. Novinar može pisati i više od dve vesti mesečno, ukoliko to želi.

Trajanje angažmana:
S obzirom na to da je angažman na dobrovoljnoj bazi, on može trajati koliko to novinar želi, uz propisani minimum od 2 meseca za dobijanje preporuke i potvrde o obavljenoj praksi.

Rok za prijavu:
Poziv je otvoren do 15 februara. Međutim, savetujemo da se prijavite i pre toga jer će rad početi ubrzo po prijavi, a mesta su ograničena!

Način prijave:
Da biste se prijavili, neophodno je da popunite prijavni formular klikom ovde (vreme popunjavanja: 5 minuta).

Nagrada?
– Razvijanje sopstvenih potencijala pisanja i novinarskog izveštavanja sa kojima će se upoznati internet javnost.
– Afirmacija i podsticaj mladima iz tvog kraja
– Najbolji kandidati dobijaju besplatan kurs Web novinarstva koji organizuje iAkademija