Home [treninzi] Seminar iz oblasti javnih finansija

Seminar iz oblasti javnih finansija

54
0

Bečejsko udruženje mladih – član Koalicije za nadzor javnih finansija, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, realizuje projekat “Ka odgovornijem sprovođenju omladinskih politika u Vojvodini” 

 

 

Opšti cilj projekta je jačanje uloge, učešća i integriteta građana, građanskog društva, privrednog sektora, medija i đačkih / studentskih parlamenata u budžetskim procesima i građanskom nadzoru javnih finansija, sa posebnim akcentom na obrazovanje i politike za mlade, čime se unapređuje kvalitet lokalnih politika, povećava transparentnost rada lokalnih samouprava i smanjuje rizik od korupcije.

 

Seminari se organizuju u cilju unapređenja znanja i veština 30 odabranih polaznika koji su motivisani da se angažuju na poljima analiza lokalnih budžeta, nadzora javnih nabavki, monitoringa sprovođenja Konkursa i implementacija Lokalnih akcionih planova i suzbijanja korupcije u oblasti javnih finansija.

 

Prvi seminar će biti održan od 31. oktobra do 3. novembra 2013. godine u Centru za privredno-tehnološki razvoj Vojvodine – Andrevlje, Fruška Gora, dok će drugi seminar biti održan početkom 2014. godine.

 

Predavači na seminarima su dr Miroslav Prokopijević – Institut za evropske studije, Predrag Jovanović – Uprava za javne nabavke, Saša Varinac – Republička komisija za zaštitu prava, Vukašin Grozdanović – Krovna organizacija mladih Srbije i Dragan Dobrašinović – Koalicija za nadzor javnih finansija.

 

Troškovi prevoza, smeštaja i ishrane učesnika u potpunosti će biti pokriveni od strane Bečejskog udruženja mladih.

 

Rok za prijave je 25. oktobar 2013. godine. O rezultatima konkursa kandidati će biti obavešteni do 27. okrobra 2013. godine.

Za sve dodatne informacije, molimo Vas da kontaktirate Aleksandra Đekića iz Bečejskog udruženja mladih na djekic.aleksandar@gmail.com ili na telefon 063/544-321.