Home [akcija] NIJE REČ…VEĆ VIDEO

NIJE REČ…VEĆ VIDEO

40
0

Kako godine odmiču, a Srbija je sve bliže Evropskoj uniji, istraživanja pokazuju da sve manje mladih podržava ovaj proces. Ništa neuobičajeno za istraživače javnog mnjenja. Što je država bliže Evropi raste broj evroskeptika. No, nas zanima jedan gotovo zanemaren segment odnosa mladi – Evropa.

Popularna Evropa nije samo i isključivo mogućnost za postdiplomske studije, putovanja i bolje uhlebljenje, već i poštovanje vrednosti koje nam omogućavaju suživot sa drugima i drugačijima. Nazovimo ih “evropskim vrednostima” iako su suštinski univerzalne. To bi značilo da su one davno na ovim prostorima, ali smo ih u opštem metežu proteklih decenija donekle skrajnuli. Nismo ih zaboravili, ali smo propustili priliku da mladima u Srbiji podvučemo da je Evropa podjednako set pravila i normi koje treba da obezbede: ljudska dostojanstvo, slobodu, solidarnost, jednakost, pravdu, prava građana i najzad – mir.

Pred vama su zanimljivi spotovi koji odslikavaju razmišljanja mladih o “evropskim vrednostima” istovremeno nudeći objašnjenje ovih pojmova i odgovor na pitanje: “Zašto su nam vrednosti važne danas?”

 SLOBODA

{youtube}FeRL3KWOeIY{/youtube}

JEDNAKOST

{youtube}ZndohOMYJFU{/youtube}

SLEDEĆI VIDEO SPOT OČEKUJTE USKORO!

Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Stavovi izraženi na stranicama ovog veb sajta i profilima na društvenim mrežama koje su u vezi sa projektom  isključiva su odgovornost autora i njegovih saradnika i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Ministarstva omladine i sporta.