Home [treninzi] OTVOREN KONKURS ZA LETNJU ŠKOLU “NEDELJA SOCIJALDEMOKRATIJE 2013”

OTVOREN KONKURS ZA LETNJU ŠKOLU “NEDELJA SOCIJALDEMOKRATIJE 2013”

27
0

Letnja škola “Nedelja socijaldemokratije 2013”, u organizaciji Fondacije Friedrich Ebert i Centra za studije socijalne demokratije, biće održana od 1. do 7. jula 2013. godine na Avali, kod Beograda. Škola će okupiti novu generaciju od 80 učesnika i učesnica iz Srbije, a predavanja i radionice će držati priznati eksperti i ekspertkinje iz društvenog i političkog sveta.
Ukoliko imate 18-25 godina, željni ste novih znanja i druženja, društveno ste aktivni i otvorenog ste duha, biće nam zadovoljstvo da budete učesnik ili učesnica “Nedelje socijaldemokratije 2013”.

Neke od tema kojima ćemo se baviti su:

•       Omladinski aktivizam; zelene politike; ekonomski izazovi i rizici;
•       Socijaldemokratske ideje i praksa; posao i uloga sindikata; prevladavanje prošlosti; javna uprava; izborni sistemi; rodna ravnopravnost;
•       Veštine komunikacije, javno zagovaranje, upravljanje organizacijama, prenošenje znanja, upravljanje konfliktima i dr.

“Nedelja socijaldemokratije” (NSD) je letnja škola na kojoj učestvuju članovi i članice omladina socijaldemokratskih stranaka i mladi aktivisti i aktivistkinje nevladinih organizacija i sindikata. Cilj “Nedelje socijaldemokratije” je promovisanje ideja i vrednosti socijaldemokratije među mladima, kao i obuka u praktičnoj primeni političkih veština.

Projekat je započet letnjim kampom u Grabovu (2006), a nastavio se u Zemunu (2007), na Paliću (2008), u Bačkom Monoštoru (2009), Bogovađi (2010), Boljevcima (2011) i Paliću (2012).

Konkurs za “NSD 2013” je otvoren do 1. juna 2013.

Sve informacije o konkursu i letnjoj školi možete pronaći na:
www.nedeljasocijaldemokratije.com

Prijavite se!

USLOVI KONKURSA:

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem prijavnog formulara na www.nedeljasocijaldemokratije.com/formular

Poslednji rok za prijavu kandidata/kinja je 1. jun 2013.

Posebno ohrabrujemo mlade društvene aktiviste i aktivistkinje koji nisu imali/e prilike da pohađaju političke edukacije, kao i one koji su od skoro aktivni/e u svojim organizacijama, da se prijave za učešće na “Nedelji socijaldemokratije 2013”.

NAČIN SELEKCIJE:

– U obzir će biti uzete samo kompletirane prijave;
– Prilikom selekcije biće poštovana načela ravnopravnosti, ravnomerne zastupljenosti i jednakih šansi;
– Postoji mogućnost organizovanja online intervjua.

Odluka o primljenim učesnicima i učesnicama biće poznata najkasnije do 15. juna 2013.

Za više informacija posetite www.nedeljasocijaldemokratije.com ili nam se javite putem e-maila nsd@fes.rs ili telefona 066 405 416 (Alisa Kockar).

NAPOMENA:

Troškove smeštaja i ishrane u kampu snose organizatori škole, dok učesnici/ce plaćaju kotizaciju za učešće u visini od 1.500 dinara. Ukoliko je neophodno, organizatori škole mogu refundirati do 50% putnih troškova.