Home [njuz] Konferencija Novih Lidera – Menjajte sebe i menjajte svet!

Konferencija Novih Lidera – Menjajte sebe i menjajte svet!

31
0

Beograd – 29. oktobra u 11h počela je Konferencija Novih Lidera. Utisci nakon prvog dana Konferencije su neverovatni. U Narodnoj banci Srbije, svi prisutni danas su mogli da čuju mnogo inspirativnih govora. Takođe, sjajne govornike mnogi su pratili i putem live stream-a. Naravno, panel diskusija o doţivotnom učenju je bila kruna dana koju su delegati postavili zajedno sa panelistima, aktivno učestvujući, postavljajući pitanja i deleći svoja mišljenja.

 

Konferencija je započeta buđenjem koje su delegatima priredili Dragan Ilić i Gorica Nešović. Poruka koju su preneli jeste da je mogućnost izbora najveće blago koje čovek moţe da ima. Nakon njih, muzički producent Shane Berry, podelio je sa publikom dramatičnu životnu priču. Govor o bliskim susretima sa smrću i načinom kako je to uticalo na njegov pogled na svet, ostavio je bez daha prisutne. Govoreći o izazovima sa kojima se susretao i preseljenju u Srbiju, napomenuo je mladima da svako “zašto” pretvore u “zašto da ne” i tako rade na ostvarivanju svojih želja. Sledeći u prvom bloku govornika bio je srpski paraolimpijac, Draženko Mitrović. Pričom o sopstvenom iskustvu i motivima da uvek ide napred inspirisao je publiku. „Volja čini čuda“, istakao je u svom predavanju.

Nemanja Đorđević iz Centra za promociju nauke, otvorio je drugi blok predavanja. Kroz svoj govor preneo je poruku da pravi lideri moraju pronaći način kako da svoje ideje realizuju. Mladić koji je svojim ličnim primerom pokazao da je moguće promeniti svet kada to zaista želimo je Miloš Milisavljević iz Strawberry energy-ja. Grupa studenata okupljenih oko zajedničkog cilja koja je uspela da pronađe put do uspeha, bila je tema njegovog izlaganja. Naime, kreirali su prvi solarni punjač za mobilne telefone i tako pokazali da vera u pravu ideju ne moţe da propadne. Predstavnica organizacije Srbija u pokretu, Ana Babović, nadovelzala se na temu svojih prethodnika i govorila o ličnom putu stvaranja promena. Kao sredstvo koje je vodi ka uspehu, navela je inat. Za kraj je dodala: „Ako nešto zaista hoćete, onda probajte da to i ostvarite!“

Nakon predavanja na redu je bila panel diskusija o doživotnom učenju, čiji su učesnici bili: Dušan Basalo – Atria Group SEE, Stephen Fish – Ernst & Young, Marija Babić – Coca Cola Hellenic, Relja Dereta – Škola Aktivizma i Nikola Jovanović – HUB Beograd. Oni su izneli svoje viđenje ove vrste učenja i stalnog razvoja na ličnom i profesionalnom planu i razgovarali sa delegatima o svrsi ovakvog vida ulaganja u sebe. Gospodin Fish je u svom izlaganju poručio: „Učite kroz različite situacije i aktivnosti, ne samo iz knjiga. Sve je u pravilnom načinu razmišljanja!“ Suština je da ako prestanemo sa učenjem, prestajemo i sa napretkom, a pravi lideri moraju konstantno napredovati da bi bili što bolji i uspešniji u onome što rade.

Tokom prvog dana Konferencije Novih Lidera, puštena su i dva video zapisa koja su Beogradu poslali Houston Spenser i Vibor Cipan, koji je bio sprečen da dođe na Konferenciju. On se obratio delegatima rečima: “Ţivot treba ţiveti, a ne preţivljavati. Učinite svaki dan boljim od prethodnog, menjajte sebe i menjajte svet i nemojte tu stati, borite se! Ovo je vaš ţivot i vaša prilika!” Nadamo se da je putem live stream-a video kakve je ovacije proizveo ovaj sjajan zaključak.