Home [ knjige/tribine ] „U pravu si!“ – Vodič kroz bezbednost mladih

„U pravu si!“ – Vodič kroz bezbednost mladih

162
0

Da li se i uskraćivanje džeparca može smatrati nasiljem u porodici? U kojim situacijama policajac ima pravo da privede nekoga u stanicu? Kako postupiti kada nastavnik maltretira učenike, a „niko mu ništa ne sme“? Koji su to slučajevi u kojima jedan post na Fejsbuku može dovesti do krivične prijave?

Odgovore na ta i mnoga druga pitanja od sada je moguće lako naći – i još lakše razumeti – u „U pravu si!“ vodiču kroz bezbednost mladih, koji je upravo objavljen na sajtu „U pravu si! Online“ (www.upravusi.rs).

Tim povodom, pozivamo Vas na konferenciju za štampu koju organizujemo u utorak, 30. oktobra u 14 časova, u Kulturnom centru „Reks“ u Jevrejskoj 16 u Beogradu.

Na konferenciji će govoriti Karin Vagner, šefica Odseka za demokratsku upravu Misije OEBS u Srbiji, dr Dragan Popadić, profesor socijalne psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, Ilir Gaši, programski koordinator u Fondu B92 i Vojin Mitrović, urednik sajta “U pravu si! Online”.

Istovremeno, pozivamo Vas i da pročitate Vodič i, ako ste u mogućnosti, date komentar kvaliteta članaka. Potrudićemo se da uvažimo sve Vaše primedbe.

Vodič kroz bezbednost mladih izrađen je u okviru programa „U pravu si!“ Fonda B92. Izradu Vodiča je omogućila Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju, u okviru projekta „Konsolidovanje procesa demokratizacije u sektoru bezbednosti u Republici Srbiji“, koji sprovodi Misija OEBS u Srbiji.