Home [njuz] Počinje Exit festival

Počinje Exit festival

52
0

Izvor: http://www.kontra.org.yu/

 Na EXITu će od 12. do 15. jula u Novom Sadu nastupiti više od 400 izvođača koji će nastupiti na 24 festivalske bine. Proverite ovde šta vas čeka na Petrovaradinskoj tvrđavi i uhvatite zalet. Kapije EXITa otvaraju se u četvrtak, 12. jula u 16 časova. Tako će biti i u petak, subotu i nedelju.

Svakog dana kapije se zatvaraju u 3 sata posle ponoći i nakon tog vremena neće više biti moguće da se uđe na tvrđavu. Apelujemo na posetioce da na festival dođu ranije kako bi izbegli gužve na kapijama. Ulaz na festival je dozvoljen samo na jasno obeleženim i obezbeđenim ulazima, samo uz ulaznicu ili akreditaciju. U toku jedne večeri možete ući na festival samo jednom. Ukoliko izađete osoblje na ulazu neće biti u mogućnosti da vas ponovo pusti unutra. Prema Zakonu Republike Srbije svako je dužan da sa sobom uvek ima neki od ličnih dokumenata pa tako i na festivalu.

Sve četvorodnevne ulaznice za EXIT 007 su prodate. Jednodnevne ulaznice moguće je kupiti u filijalama Erste banke u Novom Sadu u ulici Narodnih heroja 1 i u Beogradu u Birčaninovoj 37. Od 12. do 15. jula ulaznice će moći da se kupe u navedenim filijalama ERSTE banke do 15 časova bez obzira na radno vreme banaka, a od 16 časova na prodajnom mestu na ulazu 2 na festival. Kao i prethodnih godina jednodnevne ulaznice na dan festivala biće skuplje. U slučaju bilo kakvih nedoumica u vezi sa ulaznicama molimo vas da pozovete +381 (0) 21/4754222.

Pored festivalskog obezbeđenja ulaze će kontrolisati i policija kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival. Na EXITu će sve četiri noći dežurati i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba. U slučaju da vam treba pomoć možete se obratiti radnicima obezbeđenja, koje ćete prepoznati po crvenim majicama.

Na tvrđavi će ove godine biti postavljeno 28 šankova, a posetiocima će na raspolaganju biti pet bankomata, tri menjačnice i 450 toaleta. Na info pultovima na Petrovaradinskoj tvrđavi možete se detaljno informisati o svim ovim lokacijama, satnicama i svemu ostalom što vas u vezi sa EXITom interesuje. Mapu sa ucrtanim info pultovima i binama, kao i sve satnice, možete pogledati na našem sajtu. Osim toga, na Petrovaradinskoj tvrđavi za vreme Exita postoje bilbordi sa preciznom mapom festivala, svih bina, info pultova, hitne pomoći…  Pored toga, flajere sa mapom festivala možete pronaći na info pultovima i kod promortera.

Ove godine će se piće na EXITu (sa izuzetkom VIP terase), plaćati isključivo tokenima kako bi se izbegle gužve na šankovima i kako bi se osigurala mnogo efikasnija fiskalizacija. Sve o tokenima, cene pića, kao i mapu šaltera za prodaju tokena možete pogledati na našem sajtu. Na Exitu možete kupiti sokove, pivo, vino, vodu, hranu i suvenire. Hrana u Foodlandu i suveniri u EXIT Shopu će se plaćati dinarima. U Foodlandu može se osim domaće i kineske hrane, ribe i jela sa roštilja kupiti i vegeterijanska i veganska hrana.

O putovanju u Novi Sad, ali i o lokalnom prevozu, parkinzima, gradskim autobusima, i taksi prevozu možete se detaljno informisati na našem sajtu. Najvažnije telefone i adrese preuzmite ovde. 

Od 10. do 16. jula 2007, park na obali Dunava, između Dunavskog keja i studentskog grada, biće pretvoren u najveći kamp u zemlji. EXIT kamp je otvoren 7 dana, a sve službe u njemu radiće 24 časa dnevno. Kamp je otvoren u utorak, 10. jula, a zatvara se u ponedeljak, 16.07.2007. u 16h. U EXIT Kampu će biti postavljeno 150 toaleta, 70 tuš-kabina, 70 umivaonika.Za vreme EXITa prema najavama meteorologa očekuje nas suvo vreme bez velikih vrućina.