Home [njuz] OTVORENA 134. KANCELARIJA ZA MLADE U SRBIJI

OTVORENA 134. KANCELARIJA ZA MLADE U SRBIJI

56
0

Šef odseka za saradnju sa mladima u Ministarstvu omladine i sporta, Zorica Labudović, danas je u Trgovištu zvanično otvorila Kancelariju za mlade. Svečanom otvaranju prisustvovao je predsednik opštine Radosav Jordanović sa najbližim saradnicima. Gospođa Labudović je izrazila zadovoljstvo zbog otvaranja mesta koje mladima otvara mogućnost za okupljanje, planiranje zajedničkih akcija za dobrobit mladih i šire društvene zajednice, informisanje, unapređenje znanja i veština, i, konačno, realizaciju ideja, i naglasila je važnost nastavka dobre prakse opština i gradova koje su već osnovale Kancelarije za mlade, kao najvažniji mehanizam za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade na lokalnom nivou.

Kancelarija za mlade u Trgovištu kontinuirano radi već godinu dana, a danas je i zvanično otvorena, čime je 134 lokalna samouprava u Srbiji pokazala da je prepoznala brigu o mladima kao jedan od svojih prioriteta. Spremnost lokalnih samouprava da zajedno sa Ministarstvom rade na poboljšanju kvaliteta života mladih je jedini put ka poboljšanju njihovog života u svim delovima naše zemlje.

Ministarstvo omladine i sporta od svog osnivanja podržava razvoj omladinske politike na lokalnom nivou. Prioriteti Ministarstva su upravo unapređenje položaja mladih i sistemska podrška njihovom aktivnom uključivanju u sve oblasti društvenog života. Ministarstvo će i dalje pružati stručnu i savetodavnu pomoć u radu kancelarija, kreiraće aktivnosti usmerene na jačanje kapaciteta zaposlenih u kancelarijama za mlade i radiće na osmišljavanju i obezbeđivanju programa za mlade koji se sprovode u kancelarijama za mlade.