Home [treninzi] Seminar „Javne politike – od ideje do realizacije

Seminar „Javne politike – od ideje do realizacije

27
0

Centar za studije socijalne demokratije u saradnji sa beogradskom kancelarijom fondacije Friedrich Ebert raspisuje konkurs za upis 25 učesnika i učesnica seminara „Javne politike – od ideje do realizacije“. Seminar “Javne politike – od ideje do realizacije“ je organizovan u dva dela. Prvi deo predstavlja blok torijske nastave tokom kojeg će se učesnici/ce kroz interaktivna predavanja upoznati sa teorijskim okvirom javnih politika i polisi analize. Drugi deo programa obuhvata set od četiri radionice, gde će

učesnici/ce kroz rad u manjim grupama imati prilike da kroz praktičan rad na izradi polisi analize primene znanja stečena tokom teorijskog dela seminara. Prvi teorijski deo seminara održaće se od 2. do 4. novembra u hotelu Relax u Kovačici. Drugi deo seminara i izrada polici analiza održaće se od 23. do 25. novembra 2012. godine.

Neke od tema kojima ćemo se baviti na seminaru su:
• Faze i proces izrade polisi rešenja
• Prepoznavanje, definisanje i izrada polisi problema
• Javne politike i njeni nosioci
• Zagovaranje za javne politike
• Sektorske javne politike
• Ekonomske politike
• Obrazovne politike
• Zelena ekonomija i zelene politike

Školu vode društveno angažovani profesori/ke sa univerziteta i aktivisti/kinje sa iskustvom.

Pravo učešća na konkursu imaju učesnic/ce i saradnici/ce svih dosadašnjih programa beogradske kancelarije fondacije Fridrich Ebert.

Učešće na seminaru Javne politike od ideje do realizacije je besplatano uz obavezu redovnog učešća na svim predavanjima i radionicama (od 2. – 4. novembra i od 23. – 25. novembra 2012. godine). FES snosi troškove noćenja, ishrane i autobuskog prevoza polaznicima/ama koji žive van mesta odžavanja seminara.

Prilikom selekcije CSSD i FES će voditi računa o geografskoj kao i zastupljenosti manjinskih grupa i oba pola učesnika/ca.

Popunjenu prijavu u elektronskoj formi je neophodno poslati na e-mail adresu: office@cssd.rs, najkasnije do 14. oktobra 2012. godine u 23:59h. Svi kandidati/kinje biće obavešteni o statusu svoje prijave najkasnije do 19. oktobra 2012. godine.

Prijavni formular i poziv možete preuzeti na linku:
https://www.dropbox.com/sh/rspdgasg35owitf/vgMVF5NmDH

Za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila: office@cssd.rs ili telefona: 063 88 28 58 7