Home [konkursi] Konkurs za učešće na zasedanju Evropskog parlamenta mladih u Subotici

Konkurs za učešće na zasedanju Evropskog parlamenta mladih u Subotici

45
0

sample_1Evropski parlament mladih (EPM) je omladinska, nevladina, neprofitna organizacija koja postoji u 36 zemalja Evrope i predstavlja jedinstvenu platformu za debatu mladih o bitnim ekonomskim, socijalnim, političkim, ekološkim i raznim drugim aktuelnim temama kako u Evropi tako i u svetu.Više informacija o našoj organizaciji možete pronaći na sajtu www.eypej.org i www.eyp.rs.

Mladi Srbije učestvuju u radu ove organizacije od 2006. godine, a ove godine organizuju svoje peto po redu Nacionalno zasedanje. Na ovoj konferenciji, kojom će predsedavati Jonathan Maerker iz Švedske, student politikologije i filozofije na Oksfordu, biće odabrano 14 učesnika koji će predstavljati Srbiju na Internacionalnim zasedanjima EPMa u Amsterdamu, Minhenu i Liježu.

 

Nacionalno zasedanje “Snaga nove generacije” sa akcentom na temi održivog razvoja i zaštiti životne sredine biće održana na engleskom jeziku u Subotici od 16. do 19. avgusta i okupiće 90 učesnika iz Srbije i Evrope. Konferenciju su omogućili Ministarstvo omladine i sporta i British Council. Više informacija o ovom događaju možete naći na našoj fejsbuk stranici.

 

Pozivaju se srednjoškolci i budući brucoši iz cele Srbije da se do 5. avgusta prijave za učešće slanjem kratke biografije (200-250 reči) na engleskom jeziku sa kontakt podacima na eypsrbija@gmail.com. E-mail sa prijavom i napomenom kako su saznali za događaj nasloviti “Prijava za nacionalno zasedanje EPM Srbije”, a biografiju nasloviti ime.prezime. Kotizacija za učešće iznosi 1000 RSD, i pokriva tri noćenja i obroke za vreme konferencije