Home [njuz] “Deni Krejn 2012” – jedinstveni debatni turnir Fakulteta političkih nauka

“Deni Krejn 2012” – jedinstveni debatni turnir Fakulteta političkih nauka

71
0

mladiPeti debatni turnir “Deni Krejn 2012” u organizaciji Debatnog kluba Fakulteta političkih nauka održaće se od 4. do 6. maja 2012. godine

 

“Deni Krejn 2012” predstavlja jedan od najvećih regionalnih turnira na kome učestvuje oko 100 studenata iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

 

Svečano otvaranje turnira biće 4. maja u 15 časova u koncertnoj sali Beogradske filharmonije, kada će najbolji debateri Balkna izvesti debatu na temu  “Da li treba zabraniti negativan politicki marketing?”

 

Sudijski panel turnira čine neki od najboljih debatera u Evropi kao što su Goran Jankuloski (najbolji govornik Svetskog univerzitetskog debatnog prvenstva Manila 2012), Črt Podlogar (polufinale Svetskog univerzitetskog prvenstva Manila 2012), Filip Dobranić (pobednik Evropskog univerzitetskog debatnog prvenstva Amsterdam 2010).

 

Sve runde su otvorene za javnost i dobrodošli su svi zainteresovani koji žele da čuju argumentovanu raspravu o aktuelnim društvenim temama. Poslednjeg dana turnira biće organizovano polufinale i finale, nakon čega će organizatori  proglasiti pobednike.

 

Debatni klub je studentska organizacija na Fakultetu političkih nauka i deo je mreže debatnih klubova u okviru nevladine organizacije Otvorena komunikacija (www.ok.org.rs). Debatni program se na Fakultetu političkih nauka realizuje od 2002. godine.

 

Debatovanje predstavlja simulaciju argumentovanog vođenja rasprave na zadatu temu koja se zasniva na formalnom nadmetanju u rasuđivanju, visprenosti i retoričkoj veštini. Debateri nikada ne zastupaju sopstvene stavove već je njihova argumentacija određena zadatom pozicijom.

 

Turnir “Deni Krejn 2012” je organizovan uz podršku Fakulteta političkih nauka, Univerziteta u Beogradu, Beogradske otvorene škole (BOŠ), Beogradskog centara za ljudska prava, Beogradskog centara za bezbednosnu politiku, Centara E8, Jazasa, Beogradske filharmonije i Platobooks.