Home [njuz] Konferencija FIDES

Konferencija FIDES

51
0

sample_3

ZANIMAJU TE FINANSIJE? ŽELIŠ DA NADGRADIŠ SVOJE AKADEMSKO ZNANJE IZ OVE OBLASTI? DA STEKNEŠ PRAKTIČNO I STRUČNO ISKUSTVO? NAPRAVIŠ BITAN KORAK KA BUDUĆOJ KARIJERI?   POSTANI I TI DEO FINANSIJSKOG SVETA! SAZNAJ. PRIMENI. INSPIRIŠI SE!

Evidentno je da danas na mladom srpskom finansijskom tržištu postoji goruća tražnja za ljudima i inicijativama koji bi podržali aktuelne tokove u finansijskoj sferi Srbije. Vođena ovim potrebama studentska organizacija AIESEC, i ove godine organizuje dvodnevni edukativni seminar o finansijama, ”FIDES” (Finance Development Seminar). Cilj seminara je nadgradnja akademskog znanja studenata iz oblasti finansija, bankarstva, revizije i osiguranja, praktičnim i stručnim iskustvima koja će im preneti predstavnici najboljih finansijskih institucija u Srbiji.

 

Konferencija FIDES je prvi put održana maja 2006. godine i pokazalo se da je koncept dva dana predavanja i radionica dobar model učenja. Ove godine, održaće se 17. i 18. aprila u prostorijama Narodne Banke Srbije po sedmi put za redom i otvoriće vrata za 120 studenata završnih godina ekonomskih fakulteta u Srbiji, kao i za najbolje studente završnih godina drugih fakulteta finansijskog usmerenja. Generalni pokrovitelj ovogodišnje konferencije je Ernst & Young, partneri su KPMG i ProCredit Bank, dok su edukativni partneri TeleTRADE i Beogradska berza. U toku dva dana konferencije smenjivaće se teorijski i praktični deo nastave. Prvog dana konferencije učesnici će prisustvovati predavanjima na određenu temu u toku kojih će u panel diskusiji razgovarati o finansijskom tržištu u Srbiji. Drugi dan je zamišljen kao „Dan radionica“ gde će studenti u skladu sa interesovanjima biti podeljeni u grupe u okviru kojih će kroz interaktivan rad pristupati rešavanju određenih problema.

 

Učešće na konferenciji je besplatno, a rok za prijavljivanje je 13.april. Aplikaciju kao i detaljnije informacije o Konferenciji ‘’FIDES 2012’’ svi zainteresovani mogu pronaći na našem zvaničnom sajtu www.ef.aiesec.org.rs a za dodatna pitanja nam se obratite putem e-maila: fides.2012@gmail.com ili nas posetite na Facebook stranici ’’Fides 2012’’.

 

AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Od 1948. godine AIESEC stvara mlade lidere u 111 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. Poseduje inovativni proces razvoja koji je sastavljen od izuzetnog liderskog iskustva i globalnog programa razmene.