Home [treninzi] Poziv za ucesnike – projekat „UMREŽAVANJE SEĆANJA/NETWORKING MEMORIES“

Poziv za ucesnike – projekat „UMREŽAVANJE SEĆANJA/NETWORKING MEMORIES“

40
0

starNetworking Memories (2011/12)
Svrha projekta je stvaranje nove i održive mreže između 8 kulturnih i organizacija civilniog društva iz Bosne i Hercegovine, Italije, Kosova i Srbije (Dah Teatar) koja za cilj ima uključivanje građana u realizaciju kao i u koncepciju  zajednickih aktivnosti više zemalja.

Projekat UMREŽAVANJE USPOMENA/NETWORKING MEMORIES ima za cilj istraživanje sećanja na vreme Jugoslavije među ljudima mlađe generacije koji zapravo nikada nisu ni živeli u njoj – zato su ta sećanja i osećanja, iako jaka, pozajmljena (od roditelja, porodice, škole, medija…)

Kao rezultat ovog specifičnog rada od artefakata i priča učesnika/učesnica kreiraće se svojevrsan MUZEJ SEĆANJA i pozorišna predstava.
Projekat se već realizovao u Prištini i Sarajevu, a posle Beograda završna faza će se desiti u Rimu i Trentinu ove jeseni.

 

POZIV na učešće u projektu i audicija za glumce i glumice!

Ciljna grupa projekta Umrežena sećanja su mladi (godišta od 1983. do 1990), koji imaju bilo kakva sećanja na objekte, događaje, javne nastupe, svakodnevni život u bivšoj Jugoslaviji, političke događaje i manje-više bilo šta što su čuli od starijih, a sa čim mogu lično da se povežu.
Nosilac projekta u Srbiji je DAH Teatar centar za pozorišna istraživanja.                                    

Sve
aktivnosti dešavaće se u prostorijama DAH Teatra, Marulićeva 8, Beograd.

Detaljnije o projektu i radionicama

PRIJAVA