Home [konkursi] OPEN PDP5 raspisao konkurs za dizajn plakata

OPEN PDP5 raspisao konkurs za dizajn plakata

68
0

book4OPEN PDP5 – kongres posvećen OPEN ACCESS-u (otvorenom pristupu) tehnologija, informacija, ideja i umetnosti ove godine je peti po redu i raspisuje konkurs iz oblasti DIZAJN PLAKATA.

ULAZNI KRITERIJUM
Kongres je internacionalnog tipa i otvoren je za sve studente.

OPIS RADA

Sadržaj rada ne sme da propagira rasnu, versku, nacionalnu ili bilo kakvu drugu diskriminaciju.

 

TEMA konkursa iz DIZAJNA PLAKATA je OPEN ACCESS.

OPEN ACCESS – podrazumeva mogućnost besplatnog, trenutnog i javnog pristupa naučnim i istraživačkim radovima akademaca, istraživača i profesora na internetu, koje oni dele sa svetom bez naplaćivanja svog znanja – dozvoljavajući svakom da pročita, download-uje, kopira, distribuiše, štampa, istražuje ili povezuje radove i članke ili ih koristi u bilo koje legalne svrhe u cilju unapređivanja sopstvenog znanja ili istraživanja.

 

FORMAT

PLAKAT Rad slati u .EPS ili .PDF formatu, u High Quality Print kompresiji. Raditi u CMYK okruženju, u formatu B2 (500x700mm), font je proizvoljan.

 

BROJ RADOVA U svakoj kategoriji student može da konkuriše sa najviše tri rada.

 

KAKO APLICIRATI? Popuniti prijavu koja se nalazi na ovom sajtu. U prijavi šaljete svoj rad najkasnije do 15.04.2012. godine. Naziv fajla (vaše ime i prezime) predstavlja naziv Vašeg rada i taj naziv može biti korišćen na svim mestima na kojim bude prezentovan Vaš rad.

 

ŽIRI

SELEKCIONI ŽIRI Stručna selekciona komisija će od pristiglih radova izabrati radove koji će biti izloženi na izložbi studentskih radova u okviru PDP convention. Troškove štampanja radova koji će biti izloženi snosi organizator. Radovi koji ne zadovoljavaju propisane tehničke karakteristike neće ući u konkurenciju.

NAGRADNI ŽIRI Stručni nagradni žiri će od radova izabranih od selekcionog žirija izabrati po tri najbolja rada u svakoj kategoriji.

Odluka nagradne komisije, kao i odluka selekcione komisije je definitivna i neće biti predmet diskusije.

 

NAGRADE I PRIZNANJA

Svi autori radova koji su izloženi na izložbi dobiće sertifikat koji potvrđuje učešće na kongresu.

Pobedniku konkursa DIZAJN PLAKATA sledi novčana nagrada. Drugoplasirane i trećeplasirane učesnike organizator OPEN PDP5 nagrađuje vrednim nagradama.

Diplomu za osvojeno I, II i III mesto će dobiti radovi koji su po mišljenju nagradnog žirija najbolji.

Neophodno je da dobitnici nagrada budu prisutni u vreme dodele istih. Ukoliko osoba nije prisutna, organizator zadržava pravo da nagradu dodeli sledećem plasiranom po odluci žirija.

 

Srećno!

 

www.pdpconvention.com