Home [konkursi] OPEN PDP5 raspisao konkurs za fotografiju

OPEN PDP5 raspisao konkurs za fotografiju

59
0

foto3OPEN PDP5 – kongres posvećen OPEN ACCESS-u (otvorenom pristupu) tehnologija, informacija, ideja i umetnosti ove godine je peti po redu i raspisuje konkurs iz oblasti POJEDINAČNE FOTOGRAFIJE.

ULAZNI KRITERIJUM
Kongres je internacionalnog tipa i otvoren je samo za studente.

OPIS RADA
Vaš rad se sastoji iz fotografija koje šaljete u elektronskoj prijavi rada i koje služe za izradu Zbornika OPEN PDP5 radova.

TEMA konkursa iz POJEDINAČNE FOTOGRAFIJE je OPEN ACCESS.

OPEN ACCESS – podrazumeva mogućnost besplatnog, trenutnog i javnog pristupa naučnim i istraživačkim radovima akademaca, istraživača i profesora na internetu, koje oni dele sa svetom bez naplaćivanja svog znanja – dozvoljavajući svakom da pročita, download-uje, kopira, distribuiše, štampa, istražuje ili povezuje radove i članke ili ih koristi u bilo koje legalne svrhe u cilju unapređivanja sopstvenog znanja ili istraživanja.

FORMAT
Radovi koji se šalju u aplikaciji treba da budu dimenzija 250x380mm, u JPEG ili TIFF formatu, u 300 dpi.

BROJ RADOVA

Svaki student može da konkuriše sa najviše tri fotografije.

 

KAKO APLICIRATI? Popuniti prijavu koja se nalazi na ovom sajtu. Prijavu sa uploud-ovanim fotografijama je potrebno dostaviti najkasnije do 15.04.2012. godine. Naziv fajla predstavlja naziv Vašeg rada i taj naziv može biti korišćen na svim mestima na kojim bude prezentovan Vaš rad.

 

ŽIRI

SELEKCIONI ŽIRI Stručna selekciona komisija će od pristiglih radova izabrati radove koji će biti izloženi na izložbi studentskih radova u okviru OPEN PDP5. Radovi koji ne zadovoljavaju propisane tehničke karakteristike neće ući u konkurenciju.

NAGRADNI ŽIRI Stručni nagradni žiri će od radova izabranih, od strane selekcionog žirija, izabrati po tri najbolja rada.

Odluka nagradne komisije, kao i odluka selekcione komisije je definitivna i neće biti predmet diskusije.

 

NAGRADE I PRIZNANJA

Svi autori radova koji su izloženi na izložbi dobiće sertifikat koji potvrđuje učešće na kongresu.

Diplomu za osvojeno I, II i III mesto će dobiti radovi koji su po mišljenju nagradnog žirija najbolji.

 

Srećno!

*Napomena:

– Nakon odluke selekcionog žirija svi prijavljeni učesnici će primiti obaveštenje o odluci.

– Učesnici koji su prošli selekciju u obavezi su da fizički pošalju fotografije. Obaveštenje će sadržati detaljno uputstvo o načinu slanja.

www.pdpconvention.com