Home [njuz] Otvorena vrata parlamenta

Otvorena vrata parlamenta

52
0

mladi15Komitet pravnika za ljudska prava YUCOM poziva na Forum – „Otvorena vrata parlamenta“, u četvrtak, 31.marta 2011. godine u KC „Grad“, Braće Krsmanović 4, u Beogradu, sa početkom u 11 časova.

Uloga poslanika Narodne skupštine, Vlade, Ombudsmana, Narodne banke, Skupštine AP Vojvodine, kao i 30.000 potpisa građana izjednačeni su pred Narodnom skupštinom kada govorimo o predlaganju zakona. Na Forumu će se razgovarati da li se sva ova „vrata parlamenta“ adekvatno i u dovoljnoj meri koriste, o ustavnim i zakonskim mogućnostima i nedostatcima, kao i o dosadašnjoj praksi.

Na Forumu će učestvovati predstavnici institucija koje imaju pravo predlaganja zakona, predstavnici civilnog društva i medija. Takođe, predstaviće se istraživanje Otvorena vrata parlamenta koje je izradio YUCOM, na osnovu brojnih intervjua, sastanaka, kao i materijala prikupljenog korišćenjem Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Izradu istraživanja i održavanje Foruma podržala je Ambasada Velike Britanije.

Molimo vas da učešće vašeg predstavnika potvrdite najkasnije do utorka, 29.03.2011. na broj telefona             011/334-4235 begin_of_the_skype_highlighting            011/334-4235      end_of_the_skype_highlighting       ili na e-mail: office@yucom.org.rs