Home [njuz] Pojeftinile železničke legitimacije “Rail plus”

Pojeftinile železničke legitimacije “Rail plus”

54
0

student26Železničke legitimacije “Rail plus”, koje u međunarodnom saobraćaju omogućavaju popust od 25 odsto na redovnu cenu karte, od danas su jeftinije u proseku za 45 odsto, saopštile su “Železnice Srbije”

Kartica “Rail plus” za odrasle sada košta 15 umesto 25 evra, dok će mladi do 26 godina i stariji od 60 godina karticu plaćati 10 evra umesto dosadašnjih 15. “Železnice Srbije” izdaju i legitimaciju “Srb plus”, koja omogućava povlašćenu vožnju u unutrašnjem saobraćaju za 30 odsto.
Cena ovih legitimacija za odrasle je 800 dinara, za mlade do 26 godina i starije od 60 godina po 400 dinara, dok za članove organizacija sa kojima su srpske železnice potpisale ugovor, legitimacije koštaju samo 100 dinara.
Povlastice “Rail plus” i “Srb plus” mogu se kupiti, uz ličnu kartu i jednu fotografiju, na blagajnama većih železničkih stanica i važe godinu dana.
Do 31. marta važi specijalan popust od 50 posto za putovanja “Inter Siti Srbija” vozovima sa karticama “Srb plus” i “Rail plus”, koji su “Železnice Srbije” uvele 29. decembra 2010. godine, navedeno je u saopštenju.

Izvor: biznis novine