Home [treninzi] NOVI JEZIK – NOVI SVET

NOVI JEZIK – NOVI SVET

55
0

avion2Želiš da razumeš tekst pesama Erosa Ramacotija? Voleo bi da razumeš sportskog komentatora u toku prenosa španske lige? Onda je ovo prava stvar za tebe!

 

Jezička pismenost mladih je projekat koji drugu godinu za redom organizuje studentska organizacija AIESEC. Ovaj projekat namenjen je učenicima srednjih škola u Beogradu i podrazumeva besplatan kurs stranog jezika. Srednjoškolci će imati priliku da biraju između dva jezika, španskog i italijanskog.

Cilj projekta je da mladi nauče jezike kojih nema u nastavnim programima srednjih škola, kao i da se upoznaju sa kulturom i tradicijom zemalja Italije i Španije. Edukativnu notu projekta će pored časova jezika upotpuniti i posete italijanskim i španskim nacionalnim restoranima, sportski turnir, kviz znanja kao i razne vrste druženja koja će na jedan zabavan način približiti ove dve kulture učesnicima.

Osim studenata iz inostranstva kojima su gore pomenuti jezici maternji, u ulozi predavača naći će se i studenti Filološkog fakulteta u Beogradu.

U toku 6 nedelja trajanja kurseva, časovi će se održavati dva puta nedeljno u odabranim srednjim školama.

Jezička pismenost mladih je jedan od edukativnih projekata studentske organizacije AIESEC. AIESEC je medjunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju svoje potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo.

Prijavu za kurs jezika i detaljnije informacije o projektu možete naći na sajtu www.ef.aiesec.org.rs.