Home [treninzi] Škola ljudskih prava za mlade 2011.

Škola ljudskih prava za mlade 2011.

56
0

mladi19Ako si srednjoškolac/ka, ako želiš da učiš, da upoznaš i da se družiš sa vršnjacima iz svoje zemlje, razmeniš i proširiš svoja iskustva i ako imaš potrebu da znanjem aktivno menjaš društvo u kojem živiš prijavi se na Školu ljudskih prava! Cilj ove škole je, između ostalog, da vas upozna sa teorijom i idejom ljudskih prava, principima demokratije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, kao i da kod vas razvije kritičk…o mišljenje.

Naredna Škola ljudskih prava za mlade, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, održaće se u Kovačici od 18. do 26. marta 2011. godine (osnovni nivo – kandidati/kinje koji se prvi put prijavljuju u Školu, automatski se prijavljuju za osnovni nivo) i od 18. do 24. marta 2011. godine (napredni nivo – prijavljuju se samo oni kandidati/kinje koji su već pohađali osnovni nivo).

Projekat Škola ljudskih prava za mlade traje još od 2000. godine, u okviru regionalnog programa Škola ljudskih prava za mlade Zapadnog Balkana. Pa se tako pored škole u Srbiji, iste škole organizuju i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Kosovu.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

– učenici i učenice II, III i IV razreda srednjih škola na području cele Srbije.

KAKO DA SE PRIJAVIM?

1. pošalješ e-mail na adresu: skola.ljudskih.prava@gmail.com sa zahtevom za upitnik,

2. popuniš upitnik, napišeš motivaciono pismo (ne kraće od pola kucane strane teksta),

3. POPUNJEN UPITNIK I MOTIVACIONO PISMO pošalješ e-mailom na adresu: skola.ljudskih.prava@gmail.com.

Poslednji rok za prijavljivanje je 1. mart 2011. godine.

Škola je besplatna, što znači da će troškovi puta, hrane, smeštaja, predavanja i radnih materijala ići na teret organizatora. Polaznici/ce Škole biće smešteni u hotelu Relax u Kovačici kod Pančeva (http://www.relax-kovacica.com/) u čijim će se prostorijama održati i sva predavanja Škole.

Detaljne informacije o programu Škole i ostalim pojedinostima dobiće oni kandidati/kinje koji budu pozvani na Školu posle procesa selekcije na osnovu ocene upitnika i motivacionih pisama.

O ORGANIZATORU

Helsinški odbor za ljudska prava (HO) kao jedna od vodećih nevladinih organizacija u Srbiji sagledava stanje ljudskih prava u ukupnom društveno-ekonomskom i političkom kontekstu zemlje. Alternativno obrazovanje mladih i kultura ljudskih prava su jedni od strateških programa putem kojih se realizuje misija HO. Baveći se mladim ljudima iz cele Srbije program nastoji da potakne na kritičko preispitivanje i prošlosti i sadašnjosti, probudi njihov reformski potencijal i osposobi za društveni aktivizam koji može otvoriti nove perspektive u njihovim životima. Više informacija o našoj organizaciji možete naći na websajtu www.helsinki.org.rs

Ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja kontaktirajte nas na skola.ljudskih.prava@gmail.com ili na 011-30-32-408, radnim danima od 12.00 do 16.00 sati, kontakt osoba je Jelena Džombić.