Home [ knjige/tribine ] Predavanje, tribina i radionica u DOB-u u ponedeljak

Predavanje, tribina i radionica u DOB-u u ponedeljak

44
0

book5U ponedeljak će se u Domu omladine Beograda održati predavanje Bendžamin Frenklin: Amerikanac za primer, književna radionica Društva ljubitelja fantastike Lazar Komarčić, kao i tribina Filozofski šok (iz ciklusa Šok uživo/Koridori DOB-a).

Predavanje, koje će biti i u formi diskusije, održaće Pamela Krid sa Filološkog fakulteta u Beogradu. Počinje u 17h u Američkom kutku na I spratu DOB-a.

Bendžamin Frenklin, jedan od osnivača Sjedinjenih Država, je rođen 17. januara 1706. u Bostonu. Pisac, štampar, aktivista, filantrop, preduzimač, političar, diplomata i vrhunski naučnik, Frenklin je po rečima Dejvida Bruksa,  pisca Njujork Tajmsa, “ jedinstveni glas vrednosti američke srednje klase“. Pridružite se Pameli Krid u diskusiji na engleskom jeziku o vrednostima srednje klase otelotvorenim kroz život i rad Bendžamina Frenklina, a koje i danas oblikuju američki duh i mnjenje”, navodi se unajavi.

Književna radionica u organizaciji Društva ljubitelja fantastike Lazar Komarčić održaće se od 19h u sali na I spratu.

“Dug je put od prvih pokušaja do stvarno prihvatljivog književnog teksta. Učestvujte u radionici, ubrzajte sazrevanje pisca u sebi! Šaljite vaše radove na lazarkomarcic@yahoo.com. Moderatori: Radmilo Anđelković,  Miloš Cvetković”, navodi se u saopštenju.

Još jedna epizoda iz serijala Šok uživo/Koridori DOB-a pod nazivom Filozofski šok održaće se od 21h u sali na I spratu.

Govoriće Nenad Bekvalac i Aleksandar Radivojević.

“Šta je zapravo Filozofski šok? Za nas su to uglavnom oni autori koji preko svojih filmova pokušavaju da budu preterano pametni. Naravno među njima ima i onih kojima uspe da naprave nešto dobro. Ova tema je ujedno i test za nas, jer ako vas ne nateramo da poželite da odete pre kraja ništa nismo uradili. Pridružite nam se u istrazivanju Filozofski šoka!”, navodi se u najavi.

 
Izvor: PopBoks