Home [treninzi] ”BIMUN 2011” – OBRAZOVANJE ZA SVET DIPLOMATIJE !

”BIMUN 2011” – OBRAZOVANJE ZA SVET DIPLOMATIJE !

70
0

book1

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije priprema osmu međunarodnu studentsku konferenciju “BEOGRADSKI MEĐUNARODNI MODEL UJEDINJENIH NACIJA – BIMUN 2011”, koja će se održati u Beogradu od 17. do 20. marta 2011. godine. Na skupu će učestvovati studenti društvenih nauka iz celog sveta.

BIMUN studentima pruža mogućnost da u praksi bolje upoznaju aktuelna međunarodna pitanja i načine njihovog rešavanja u okviru UN, da primenjuju osnovna diplomatska načela, kao i doprinosi razvijanju njihovih ličnih veština (javnog nastupa, pregovaranja, vođenja debate i postizanja kompromisa).

Studenti preuzimaju uloge diplomata UN, predstavljaju različite zemlje i raspravljaju o temama koje su na dnevnom redu. Učesnici kao delegati razrađuju strategiju, pripremaju rezolucije, pregovaraju i rešavaju konflikte, u skladu sa procedurom UN.

”BIMUN 2011” biće prilika za nova iskustva, diplomatske debate i povezivanje mladih lidera iz Srbije, regiona i drugih zemalja. Radni jezik BIMUN konferencije je engleski.

Beogradski međunarodni model Ujedinjenih nacija – BIMUN 2011” obuhvatiće simulacije zasedanja sledećih organa UN na navedene teme:

SAVET BEZBEDNOSTI: ”Neširenje oružja za masovno uništavanje”

GENERALNA SKUPŠTINA – II komitet: ”Globalni sporazum o klimatskim promenama”

SAVET ZA LJUDSKA PRAVA: ”Prava migranata u jugoistočnoj Evropi”
KOMITET ZA SVETSKU BAŠTINU UNESKA: ”Svetska baština i održivi turizam”

BIMUN PLENUM: ”UN i SAD – nova era multilateralizma”.

Na Konkurs za ”BIMUN 2011” mogu se prijaviti studenti i postdiplomci fakulteta društvenih nauka (starosti do 29 godina), koji dobro znaju engleski jezik, uz obavezu da popune Aplikacioni formular i napišu motivaciono pismo (do 250 reči). Broj mesta je ograničen – prijavite se na vreme!

Prijavljivanje: od 22. novembra 2010. do 31. januara 2011. godine.

Najbolji učesnici će dobiti novčanu nagradu i učešće na projektu ”BIMUN plus”.

Za dalje informacije o samoj konferenciji i proceduri prijave za određeni komitet, posetite sajt: www.bimun-unaserbia.org ili www.unaserbia.rs