Home [ mjuzik ] U Podgorici prodato samo 2% karata za Stonese

U Podgorici prodato samo 2% karata za Stonese

54
0

stonsi.jpgNa samo mesec dana uoči nastupa Rolling Stonesa na plaži Jaz kod Budve, u crnogorskoj prestonici je od ukupno 73.000 ulaznica za “muzički događaj decenije” prodato samo – 1.400!Analitičari procenjuju da se i najjeftinija ulaznica od 50 evra, ravna mesečnoj najnižoj ceni rada, pokazala kao previsoka za crnogorski standard, koji organizatori nisu dobro procenili.
Zato se štampa nova serija karata po sniženim cenama, tako da će one koje su do sada prodavane po 50 evra ubuduće koštati 34,5 evra, a one od 100 po 67 evra.
Oni koji su već kupili ulaznice burno su protestovali, smatrajući da su oštećeni i tvrdeći da organizator nije imao zakonsko pravo za štampanje nove serije.
Oni traže da im se vrati novac, ili bar razlika u ceni, najavljajući žalbe i tužbe "višim instancama".
Organizator koncerta, komapnija Music Star iz Budve, međutim, tvrdi da ima pravo da emituje novu seriju ulaznica po korigovanim cenama, jer se radi o slobodnoj proceni i pogodbi, odnosno o slobodnom poslovnom proračunu i riziku organizatora.
U javnosti se špekuliše da će Jaggeru i ekipi za nastup biti plaćeno najmanje 2,5 milona evra, što je, kako se tvrdi, utanačio Budvanin i bivši predsednik SCG Svetozar Marović, koji slovi za glavnog organizatora gostovanja Stonesa u Crnoj Gori.
Na prodajnim šalterima je pre mesec dana pušteno je u promet 50.000 ulaznica po 50 evra, 20.000 po 100 evra, dok se 3.000 propusnica za VIP-lože, čija je cena 500 evra, za sada, mogu samo rezervisati "preko veze".
Koliko su organizatori realno procenili odnos troškova i zarade od koncerta na Jazu, govori podatak da se ulaznica za beogradski nastup Rolling Stonesa od početka prodaju po 35 evra.