Home [njuz] NOVIH 30 LIDERA ŠESTE GENERACIJE PECD STIPENDISTA

NOVIH 30 LIDERA ŠESTE GENERACIJE PECD STIPENDISTA

77
0

book8Na Univerzitetu u Nišu održana je svečana promocija 30 dobitnika stipendija za 2009/10. godinu u okviru programa „Partnerstvo za obrazovanje i razvoj zajednice” (PECD program) koji se od 2004. godine sprovodi pod pokroviteljstvom DIN „Fabrike duvana” a.d. Niš, u sastavu Filip Moris Internešenela. Stipendije šestoj generaciji stipendista, studenata četiri fakulteta Univerziteta u Nišu, uručili su Skip Bornhiter, generalni direktor Kompanije DIN Filip Moris i prof.dr Vesna Lopičić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Nišu, a svečanosti je prisustvovao i Predrag Cvetković, pomoćnik gradonačelnika Niša.
Pozdravljajući izabrane uspešne studente koji su stipendije dobili za svoja akademska dostignuća i angažman u lokalnoj zajednici, kao budući lideri ove sredine, prorektor prof.dr Vesna Lopičić je istakla da su ovi mladi ljudi, u skladu sa sloganom Programa – Razmišljaj naglas, imaš priliku – pokazali da uspešnost, pre svega, podrazumeva kreativno i kritičko razmišljanje i traženje novih rešenja i odgovora za probleme i izazove sa kojima se susreću. Ovi talentovani, energični i inventivni mladi ljudi, zajedno sa 226 prethodno izabranih stipendista, čine intelekualnu mrežu ove sredine koja će uskoro pruzeti liderstvo.
Skip Bornhiter, generalni direktor DIN Filip Moris, istakao je zadovoljstvo što PECD stipendije kao jedinstveni program podrške obrazovanju u Srbiji, koji ova kompanija dosledno sprovodi u Nišu, donose rezultate kroz promene gradu koje postaju sve vidljivije.
U ime novih stipendista, Miša Živić se zahvalio na nagradama i poverenju koji su im pripali i naglasio da studenti Univerziteta u Nišu imaju veliku privilegiju što postoje oni koji prate njihov rad i nagrađuju ih za znanje i kreativnost koje pokazuju.
                                                                                  
Nagrađeni su studenti Elektronskog, Ekonomskog, Mašinskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu novčanom nagradom u bruto iznosu od 170.000 dinara, za postignute rezultate u dosadašnjem školovanju, ali i pokazanu aktivnost u cilju unapređenja lokalne zajednice. Oni su izabrani aa konkursu PECD programa između 144 kandidata. PECD program obuhvata pojedinačne stipendije i stipendije za studentske projekte. On nagrađuje marljivost, posvećenost i inicijativu mladih ljudi u zajednici i želi da motiviše talentovane pojedince da svoj profesionalni život započnu u svom gradu.

Dobitnici PECD stipendije u 2010. godini su:
1. Nikola Grujić
2. Miloš Lazarević
3. Jovica Ilić
4. Dušan Nešić
5. Marko Milošević
6. Miroslav Milovanović
7. Damir Nešić
8. Bratislav Videnović
9. Andrija Milojević
10. Aleksandar Popović
11. Gordana Stefanović
12. Maja Marković
13. Nemanja Marković
14. Stevan Vrećić
15. Milena Todorović
16. Marko Mladenović
17. Milan Petrović
18. Zorana Kostić
19. Miloš Cvetković
20. Marija Jocić
21. Aleksandra Cvetković
22. Miša Lazović
23. Miloš Panić
24. Miša Živić
25. Miloš Manić
26. Stefan Jovanović
27. Selena Radojević
28. Marijana Ivković
29. Jovana Rakić
30. Jelena Kostić