Home [njuz] Kancelarija za mlade pred – zatvaranjem?

Kancelarija za mlade pred – zatvaranjem?

41
0

 Kancelarija za mlade u Sremskim Karlovcima, koju je, kako bi se sprovodile mere Nacionalne strategije za mlade, pre skoro pet meseci svečano otvorila ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković uskoro bi zbog nedostatka finansija mogla prestati da postoji.

Projekat javnih radova u okviru kojeg je ta kancelarija otvorena, završava se krajem januara, a u opštini koja je u novu godinu ušla sa privremenim finansiranjem ne mogu da garantuju njen dalji opstanak.

Lokalna Kancelarija za mlade u Sremskim Karlovcima se u protekla četiri meseca priključila različitim projektima, poput omladinskog preduzetništva koje u Srbiji sprovodi organizacija USAID, kako bi mlade ohrabrila za pokretanje sopstvenog biznisa.

Nastavak njihovog rada, međutim, potpuno je neizvestan.

“Opstanak kancelarije je neizvestan u smislu finansijske podrške, znači, pričamo o plati i o redovnim troškovima, kao što su struje, voda i tekući troškovi“, kaže za RTV Nemanja Tenjović.

Početkom decembra podršku su dobili od republičkog Ministarstva omladine i sporta koje je opštini uputilo preporuku da za Kancelariju za mlade pronađe mesta u svom budžetu, jer će to omogućiti kontinuiranu sistemsku brigu o mladim Karlovčanima.

U opštini kažu da volja postoji, ali da će sve zavisiti od priliva sredstava.

A da li će vrata Kancelarije za mlade u Sremskim Karlovcima biti otvorena i u februaru, znaće sa sigurnošću tek krajem januara.

Izvor:RTV