Home [ muviz ] Žilnik: Cinema City dobija previše novca

Žilnik: Cinema City dobija previše novca

63
0

 Reditelj Želimir Žilnik rekao je danas da je čudno što se za novosadski festival Cinema City iz budžeta izdvaja više od milion evra, jer se za veće i daleko afirmisanije filmske festivale u regionu izdvajaju znatno manja novca.

Žilnik je na tribini u Omladinskom centru CK 13 rekao da bi bilo racionalnije da se te pare usmere mladim novosadskim filmskim autorima.

"Na taj način bi Novi Sad i na evropskoj mapi filma dobio zapaženo i dostojanstveno mesto", rekao je Žilnik, a prenosi Beta, ocenivši da se usmeravanjem velikih suma na Cinema City velikom broju mladih reditelja onemogućuje da izađu na javnu scenu.

Žilnik je istakao da tvrdnje predstavnika Exita Ivana M. Lalića da su organizatori tog festivala sa 20.000 evra pomogli Žilnikov film Kenedi se ženi – predstavljaju laž.

On je publici pokazao i pročitao finansijske izveštaje kojima se dokazuje da je za snimanje tog filma utrošeno nešto više od 30.000 evra, od čega ni dinara nije uplatio Exit.

Prema njegovim rečima, on s nestrpljenjem očekuje i od Exita da podnese finansijski izveštaj o poslovanju, kao i da Lalić dokaže tvrdnje da je Exit pomogao Žilnikov film sa 20.000 evra.

Iz CK 13 juče su saopštili kako je Ivan M. Lalić odbio da se pojavi na ovoj tribini.

Izvor:Popboks