Home [treninzi] Global Changemakers

Global Changemakers

49
0

 Imate između 16 i 19 godina i društveno ste aktivni? Imate čvrsto mišljenje o tome kako da svet učinite boljim i jaku želju da se bavite globalnim ekonomskim, društvenim i političkim temama? U novembru 2009. grupa od 60 najboljih kandidata iz celog sveta, uključujući Srbiju, biće izabrana da učestvuje u medijskim i treninzima o liderstvu u Velikoj Britaniji.

Global Changemakers je projekat British Council-a koji pruža mogućnost mladim društvenim aktivistima da razviju svoje liderske sposobnosti kroz intezivnu obuku koju vode lideri iz sveta politike i biznisa.

Ovaj projekat stvara mogućnosti ovim mladim ljudima da iznesu svoje mišljenje pred svetskim političkim liderima, pritom se aktivno uključujući u globalnu mrežu mladih aktivista.

Prošavši kroz proces selekcije na svetskom nivou, uspešni kandidati će unaprediti svoje liderske veštine i povezati se sa sebi sličnim mladim ljudima iz celog sveta. Nakon nedelju dana intezivnog rada, učesnici projekta će izabrati svoje predstavnike koji će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu u januaru 2010.

Prošle godine, Tatjana Nikolić i Aleksandar Aranđelović su predstavljali Srbiju na Global Changemakers forumu u Gilfordu u Velikoj Britaniji.

Uspešni kandidati će:

– Otputovati u Veliku Britaniju (uz pokrivene troškove povratne avionske karte i smeštaja)
– Učestvovati u intezivnom jednonedeljnom treningu u Velikoj Britaniji, koji će pokriti teme kao što su projektni menadžment, prikupljanje sredstava, odnosi sa medijima, istraživanje, praćenje i evaluacija
– Imati prilike da se sretnu sa mentorima iz sveta politike i biznisa. Prethodnih godina, ove posete podrazumevale su i posetu britanskom premijeru i redakciji Ekonomista
– Imati prilike da učestvuju u godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu u januaru 2010.

Ko može da se prijavi?

Kandidati treba da:

– Imaju između 16 i 19 godina u novembru 2009.
– Pokažu liderski potencijal
– Pokažu komunikacijske veštine i spremnost za rad u timu
– Imaju iskustva u društvenom aktivizmu i/ili volonterskom radu
– Budu analitični
– Budu u mogućnosti da učestvuju u Svetskom samitu za mlade u Velikoj Britaniji od 22. do 28. novembra 2009, kao i na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma od 27. do 31. januara 2010 (ukoliko budu izabrani)
– Studiraju ili planiraju da studiraju u nekoj od sledećih oblasti: razvoj, održivi razvoj, međunarodni odnosi, ljudska prava, pravo i sociologija.

Kako mogu da se prijavim?

Prijavljivanje traje do 21. avgusta 2009. Možete da se prijavite na www.global-changemakers.net.

Pored osnovog prijavnog forumulara, potrebno je da pošaljete kontakt podatke osobe za preporuku, kao i da postavite YouTube video klip u kome ćete objasniti zašto ste vi prava osoba za ovaj projekat.

Ako vam je potrebno više informacija, molimo vas da posetite zvaničnu Internet prezentaciju projekta, pogledate promotivni video klip ili kontaktirate lokalne koordinatore projekta u kancelariji Britanskog saveta u Beogradu.

Izvor:Mingl