Home [njuz] Mladi iz Srbije na praksi u Nemačkoj

Mladi iz Srbije na praksi u Nemačkoj

39
0

 U ovogodišnjem „Programu stipendija nemačke privrede Zoran Đinđić” učestvuje 24 mladih iz Srbije koji će nekoliko meseci boraviti na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, saopšteno je juče iz „Fonda dr Zoran Đinđić”. Od 2004. godine je kroz program stipendija prošlo 80 mladih, a mnogi od njih se danas nalaze na vodećim pozicijama u uspešnim kompanijama u Srbiji.

Otvorivši seminar za ovogodišnje učesnike, predsednik Upravnog odbora Fonda Ružica Đinđić kazala je da su velike šanse da konačno postanemo „ravnopravni deo velike zajednice prosvećenih evropskih naroda”. „Da li će se to zaista i dogoditi, u velikoj meri zavisi upravo od vas i od vaših vršnjaka, od vaše snage, volje i građanske hrabrosti”, poručila je ona mladim ljudima koji će uskoro krenuti u Nemačku kako bi stekli nova iskustva i znanja.

Ambasador Nemačke Andreas Cobel rekao je da se više ne postavlja pitanje da li Evropa želi Srbiju, već je pitanje da li Srbija želi Evropu. „Evropska perspektiva Srbije zavisi samo od same Srbije”, naglasio je Cobel.

Tanjug