Home [njuz] Tribina ”Mladi ovde i sada”

Tribina ”Mladi ovde i sada”

49
0

nvo.jpegDijalog “Mladi ovde i sada” na temu “Profesija-omladinski radnik ” održaće se 25. maja u sali Izvršnog Veća APV u Novom Sadu, sa početkom u 11h a u organizaciji Centra za omladinski rad i Fakulteta za trgovinu i bankarsto ”Janićije i Danica Karić” pri Univerzitetu Braća Karić.
Ovaj dijalog biće prilika da se razmene iskustva o ulozi ove profesije u regionu i Evropi, ali i porazgova o mogućnostima koje ona pruža za razvoj mladih ljudi i lokalnih zajednica uopšte.

Želja organizatora je da učesnici/e na skupu predstave buduće modele implementacije predmeta/profila,  i/ili Univerzitetskog kursa koji će biti otvoreni od sledeće školske godine na Univerzitetima u regionu pod nazivom ”omladinski rad”.Kako ovaj obrazovni profil nije uvršten u nomenklaturu zanimanja većine zemalja u regionu, ovaj razgovor biće prilika da  se definišu koraci ka formalnom prepoznavanju, kao i pitanja oko zapošljavanja nakon završenog školovanja.

Očekuju se učesnici/ce iz regiona, profesore/ke sa Univerziteta u Novom Sadu, Beogradu, Zenici, Sarajevu, Skoplju i Podgorici.

Forum Syd Balkans Programme (čiji je deo Vojvodina Projekat, sada “Centar za omladinski rad”) je na teritoriji Balkana prisutan od 1998. godine od kada sprovodi obrazovanje za ovu profesiju po programu Švedskog Univerziteta u Jenčepingu.